FoodisGood

אפונה וגזר • תבשיל נהדר בקלי קלות

את התבשיל הזה כולנו מכירים – תבשיל אפונה וגזר ברוטב עגבניות עסיסי, זה ממש קל להכנה ומשדרג כל ארוחה! מתכון לאפונה וגזר שמתאים להגשה על אורז / קוסקוס / קינואה / בורגול ואפילו על גבי פירה.

זמן עבודה: 10 דקות | תוספת למרכז שולחן

מצרכים:

  • שקית אפונה וגזר קפואים
  • מי ברז לבישול האפונה והגזר
  • בצל בינוני
  • 2 כפות שמן
  • עגבנייה טרייה חתוכה
  • לקוביות קטנות
  • כפית רסק עגבניות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף

הוראות הכנה:

  1. את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.
  2. בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.
  3. כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
  5. מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  6. מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.

הערות טיפים לאפונה וגזר מושלמים

  • אם רוצים רוטב עגבניות סמיך – בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.
  • רוטב אפונה וגזר יכול להיות מעולה גם להכנת קציצות, פשוט הוסיפו לרוטב עוד כוס מים ואת הקציצות ובשלו כ-25 דקות עם שהקציצות מוכנות. מתאים לקציצות בשר או עוף.
  • לתבשיל בחריפות מעודנת אפשר ומומלץ להוסיף שבבי צ'ילי מיובש ו/או פפריקה אדומה חריפה.

עוד מתכוני אפונה וגזר נהדרים:

קציצות עדשים כתומות שלא מתייבשות

מצאנו את האחד – מתכון לקציצות עדשים כתומות ועסיסיות שלא מתייבשות! הסוד הוא לא לבשל את העדשים אלא להשרות במים חמים, כך שהעדשים לא מתייבשות בכלל.

קוסקוס סולת במיקרוגל • מתכון גאונות

להכנת קוסקוס במיקרוגל לא צריך טכניקה ולא כלים מיוחדים. מכינים את הקוסקוס מסולת וכמה מצרכים פשוטים ומקבלים קוסקוס אוורירי ומוצלח כמעט כמו הקוסקוס המקצועי.

שומר בתנור בשמן זית ומלח גס

כשהוא צלוי בתנור עם תבלינים בסיסיים מתקבלת תוספת מופלאה. סלט בריא וטעים שניתן לשדרג עם תבלינים נוספים שאוהבים. לתוספת בריאה עוד יותר ניתן מפחיתים לכף שמן.

דילוג לתוכן