FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בליני • בלינצ'ס רוסי במילוי פטריות

הבלינצ'ס הנהדר הזה, במילוי פטריות עשיר, הוא אחד מהמנות הראשונות היותר מומלצות, ויכול גם להיות ארוחה בפני עצמו! מתכון לבליני – בלינצ'ס רוסי מסורתי במילוי פטריות קרמי.

מתכון לבליני ולמילוי פטריות

זמן הכנה: 020 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: 55 דק'

מצרכים:

(10-12 בליני)

לבליני:

  • 480 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 250 גרם קמח רגיל
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות חמאה

למילוי:

  • 1 בצל
  • 200 גרם פטריות
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1 כף שמן
  • 1 כף חמאה
  • 240 מ"ל חלב
  • 2 כפות שמנת
  • 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט פטרוזיליה או שמיר קצוצים

הוראות הכנה:

להכנת הבליני:

  1. מערבבים בקערה חלב עם ביצים, מלח וסוכר. מוסיפים קמח, מערבבים ונותנים לנוח במשך 10 דקות.
  2. מחממים שמן וחמאה במחבת, יוצקים 2-3 כפות מהבלילה למחבת ובתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה.
  3. מטגנים כדקה עד להזהבה קלה, הופכים עם מרית ומטגנים את הצד השני. עורמים את הבליני על הצלחת.
  4. מוסיפים שמן וחמאה למחבת במידת הצורך.

להכנת המילוי:

  1. קוצצים בצל ופטריות ומטגנים במחבת משומנת בשמן וחמאה.
  2. מוסיפים קמח ומבשלים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים גבינה מערבבים ומבשלים עד שהגבינה נמסה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים.

להרכבת המנה:

  1. מניחים בליני על משטח עבודה, ממלאים במלית, מקפלים 2 קצוות פנימה ואז מגלגלים.
  2. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינה צהובה (אופציונלי) ומגישים.
  3. ניתן לאפות את הבליני 3-4 דקות בתנור או לטגן מעט במחבת ולהגיש.
    בתאבון!

מומלצים

דילוג לתוכן