הבלינצ'ס הנהדר הזה, במילוי פטריות עשיר, הוא אחד מהמנות הראשונות היותר מומלצות, ויכול גם להיות ארוחה בפני עצמו! מתכון לבליני – בלינצ'ס רוסי מסורתי במילוי פטריות קרמי.
מתכון לבליני ולמילוי פטריות
זמן הכנה: 020 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: 55 דק'
מצרכים:
(10-12 בליני)
לבליני:
- 480 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר
- 250 גרם קמח רגיל
- 3 כפות שמן
- 3 כפות חמאה
למילוי:
- 1 בצל
- 200 גרם פטריות
- 2 כפות קמח רגיל
- 1 כף שמן
- 1 כף חמאה
- 240 מ"ל חלב
- 2 כפות שמנת
- 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט פטרוזיליה או שמיר קצוצים
הוראות הכנה:
להכנת הבליני:
- מערבבים בקערה חלב עם ביצים, מלח וסוכר. מוסיפים קמח, מערבבים ונותנים לנוח במשך 10 דקות.
- מחממים שמן וחמאה במחבת, יוצקים 2-3 כפות מהבלילה למחבת ובתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה.
- מטגנים כדקה עד להזהבה קלה, הופכים עם מרית ומטגנים את הצד השני. עורמים את הבליני על הצלחת.
- מוסיפים שמן וחמאה למחבת במידת הצורך.
להכנת המילוי:
- קוצצים בצל ופטריות ומטגנים במחבת משומנת בשמן וחמאה.
- מוסיפים קמח ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים גבינה מערבבים ומבשלים עד שהגבינה נמסה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים.
להרכבת המנה:
- מניחים בליני על משטח עבודה, ממלאים במלית, מקפלים 2 קצוות פנימה ואז מגלגלים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינה צהובה (אופציונלי) ומגישים.
- ניתן לאפות את הבליני 3-4 דקות בתנור או לטגן מעט במחבת ולהגיש.
בתאבון!