FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שומר בתנור בשמן זית ומלח גס

השומר מלא בערכים תזונתיים וכשהוא צלוי בתנור עם תבלינים בסיסיים מתקבלת תוספת מופלאה. מתכון לשומר בתנור עם שמן זית, מלח גס ותבלינים. סלט בריא וטעים שניתן לשדרג עם תבלינים נוספים שאוהבים. לתוספת בריאה עוד יותר ניתן להפחית בכמות השמן לכף אחת.

מתכון לשומר בתנור

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 3 יחידות שומר טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט פלפל צ'ילי גרוס (אופציה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של- 200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס בשמן זית.
  2. שוטפים היטב את השומר, חותכים את הקצה התחתון ומסירים את העלים החיצוניים.
  3. חותכים את השומר לרצועות ארוכות ומעבירים לקערה עמוקה.
  4. מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים עד שהשומר מצופה היטב בשמן ובתערובת התיבול.
  5. מעבירים לתבנית האפייה ואופים 25 דקות, עד שהשומר רך ומוזהב.
  6. מצננים מעט ומגישים.
    בתאבון!

עוד ירקות צלויים ובריאים:

דילוג לתוכן