כמו רוב ירקות השורש גם קולורבי מתאים מאוד לצלייה בתנור ובתהליך הצלייה מקבל טעם מעט מתקתק ומרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. המתכון מאוד קל והתוצאה מושלמת – הוסיפו את הקולורבי הצלוי לסלט מושקע או שלבו לצד עיקרית.
מתכון לקולורבי בתנור
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 4 ראשי קולורבי טריים
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- עלי פטרוזיליה קצוצים דק לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של- 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
- שוטפים את הקולורבי, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל אחיד.
- מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים שמן, שום ותבלינים ומערבבים עד שהקולורבי מצופה היטב בתערובת התיבול.
- מעבירים לתבנית האפייה ואופים 25 דקות, עד שקוביות הקולורבי רכות וזהובות.
- מצננים מעט, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בתאבון!
עוד מתכוני ירקות צלויים בתנור:
- סלק בתנור – קל ומהיר
- כרוב בתנור – התוצאה תפתיע אתכם
- כרובית בתנור – ב-3 גרסאות