FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מקושקשת רכה בתנור בול כמו בבית מלון

המקושקשת המושלמת בארוחת הבוקר של בית המלון יוצאת תמיד רכה ואוורירית במרקם קרמי נהדר, אז איך בעצם מכינים מקושקשת כזו? האמת שזה ממש קל ולהפתעתנו מכינים אותה בכלל בתנור. הנה מתכון למקושקשת הכי טובה שתכינו אי פעם.

זמן עבודה: 10 דקות | 6-8 סועדים

מצרכים:

  • 12 ביצים
  • 2 כפות חמאה מומסת + 2 כפות חמאה מומסת לשימון התבנית
  • 1 ורבע כוסות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה ביצים עם 2 כפות חמאה, חלב, מלח ופלפל – משתמשים במטרפה ומקציפים היטב עד לקבלת תערובת אוורירית.
  3. משמנים בעזרת חמאה תבנית מלבנית בינונית ויוצקים פנימה את הביצים.
  4. אופים בין 8-12 דקות, עד שהביצים מתחילות להתייצב.
  5. בעזרת מרית מערבבים בעדינות את הביצים מלמעלה והצדדים, מחזירים חזרה לתנור וממשיכים בבישול עוד כחמש דקות, שוב מוציאים, מערבבים ומחזירים לבישול של חמש דקות אחרונות.
  6. המקושקשת מוכנה כשהיא נראית לחה אך אין נוזלים בתבנית.

עוד מדריכי הכנת ביצים שכדאי להכיר:

  1. ביצה עלומה: מתכון + טריק
  2. חביתה מנצחת + 6 שדרוגים
  3. ביצה קשה • כמה זמן?
דילוג לתוכן