FoodisGood

עוגת שוקולד במיקרוגל • הכי עסיסית ובכלום עבודה

העוגה הזאת תהפוך להיות העוגה הקבועה שלכם בבית, בכל פעם שתחשבו על עוגת שוקולד עסיסית – תחשבו עליה! לא להאמין שמכינים אותה במיקרוגל בכזאת קלות. מתכון באמת מוצלח להכנת עוגת שוקולד במיקרו, אין מי שלא יאהב!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: משתמשים בתבנית או קערה גדולה שמתאימה למיקרוגל, עדיף זכוכית (קוטר 26 ס"מ לפחות)

מצרכים:

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולית
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1 כוס מים חמים

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (ריץ')

*שימו לב: אם אתם מחפשים את המתכון לעוגת שוקולד קלאסית בתנור, תמצאו אותו כאן >> עוגת שוקולד קלאסית

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ושמן.
  2. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, שוקולית וקקאו וטורפים היטב. מוסיפים מים ושוב טורפים.
  3. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית או לקערה שמתאימה למיקרוגל.
  4. אופים במיקרו במשך 6 דקות על עוצמה גבוהה, בודקים את העוגה, אם היא רוטטת אופים דקה נוספת. מוציאים מהמיקרוגל וממתינים שהעוגה תתקרר.
  5. בינתיים מכינים את הציפוי – מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה ואז מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ואז יוצקים על העוגה הקרה.

עוד עוגות להכנה במיקרוגל:

עוגת שמרים הונגרית עם קינמון ואגוזים

הניחוח מדהים והטעם לגמרי עומד בציפיות! מתכון לעוגת שמרים הונגרית מסורתית ומאוד מפורסמת (אורנגלושקה). העוגה עשויה מכדורי שמרים עם קינמון, אגוזים וכל טוב.

עוגת וניל אוורירית ללא ביצים

מתכון לעוגת וניל ללא ביצים, עוגה בחושה מושלמת לחורף. עוגה מפתיעה בטעמה וקלה להכנה. מקפידים על המרכיבים ומקבלים עוגה בניחוח וניל משגע.

עוגת גבינה יפנית במתיקות מעודנת

מתכון לעוגת גבינה יפנית, מה שמייחד את עוגת הגבינה הזו הוא אופן ההכנה (באן מארי) שהופך אותה לכל-כך רכה ואוורירית. במתכון הזה חשוב לפעול על פי השלבים, כדי לקבל תוצאות מעולות. העוגה יוצאת רכה ואוורירית, במתיקות מעודנת.

דילוג לתוכן