מתכון לעוגת גבינה יפנית, מה שמייחד את עוגת הגבינה הזו הוא אופן ההכנה (באן מארי) שהופך אותה לכל-כך רכה ואוורירית. במתכון הזה חשוב לפעול על פי השלבים, כדי לקבל תוצאות מעולות. העוגה יוצאת רכה ואוורירית, במתיקות מעודנת.
זמן עבודה: 25 דקות | תבנית: תבנית אפייה עגולה בקוטר 15 ס"מ וגובה 7 ס"מ
מצרכים:
- 160 גרם גבינת שמנת
- 20 גרם חמאה ללא מלח
- 50 מ"ל חלב
- 40 גרם קמח לבן
- 4 חלמונים
- 4 חלבונים
- 1/4 כפית מיץ לימון
- 40 גרם סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את תחתית התבנית ואז מצמידים נייר אפייה לתחתית ולדפנות התבנית.
- אם משתמשים בתבנית קפיצית, עוטפים את החלק התחתון ואת הצדדים בנייר כסף פעמיים, כדי למנוע מהבלילה לנזול החוצה.
- מכינים מראש את כל מרכיבי העוגה, למעט חלבוני הביצה שצריכים להיות מאוחסנים במקרר לפני השימוש.
- מרתיחים מים בסיר בינוני, מנמיכים את החום ומשתמשים בסיר כאמבט מים חמים (באן מארי).
- מערבבים בקערה גדולה שמונחת מעל אמבט המים גבינת שמנת, חמאה וחלב. טורפים עד שהתערובת הופכת לקרמית ללא גושים.
- מכבים את האש, משאירים את הקערה מעל אמבט המים ומוסיפים את החלמונים. מערבבים היטב.
- מנפים קמח לתוך הבלילה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוציאים את הקערה מתוך אמבט המים ומניחים בצד.
- מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים הקרים בקערת מיקסר גדולה, מוסיפים מיץ לימון ומקציפים עד לקבלת קצף רך ואוורירי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים כ-1/3 החלבונים לבלילה, מערבבים בעדינות ואז חוזרים על כך עוד 2 פעמים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה בבת אחת, דופקים עם התבנית על השיש כמה פעמים, כדי להימנע מבועות אוויר בבלילה.
- מניחים את העוגה בתבנית אפייה גדולה יותר וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים, בגובה של כ-2 ס"מ.
- מתחילים לאפות ב-160 מעלות במשך 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-120 מעלות ואופים עוד 50-60
דקות, או עד שהעוגה זהובה ושיפוד שמוכנס יוצא נקי. - מוציאים את העוגה מהתנור. מסירים בזהירות את נייר האפייה, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים, אז העוגה הכי רכה ואוורירית.
- אפשר לצנן את העוגה במשך כשעתיים לפזר אבקת סוכר מעל (אופציונלי) ולהגיש.
בתאבון!