FoodisGood

עוגת גבינה יפנית במתיקות מעודנת

מתכון לעוגת גבינה יפנית, מה שמייחד את עוגת הגבינה הזו הוא אופן ההכנה (באן מארי) שהופך אותה לכל-כך רכה ואוורירית. במתכון הזה חשוב לפעול על פי השלבים, כדי לקבל תוצאות מעולות. העוגה יוצאת רכה ואוורירית, במתיקות מעודנת.

זמן עבודה: 25 דקות | תבנית: תבנית אפייה עגולה בקוטר 15 ס"מ וגובה 7 ס"מ

מצרכים:

  • 160 גרם גבינת שמנת
  • 20 גרם חמאה ללא מלח
  • 50 מ"ל חלב
  • 40 גרם קמח לבן
  • 4 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • 1/4 כפית מיץ לימון
  • 40 גרם סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את תחתית התבנית ואז מצמידים נייר אפייה לתחתית ולדפנות התבנית.
  2. אם משתמשים בתבנית קפיצית, עוטפים את החלק התחתון ואת הצדדים בנייר כסף פעמיים, כדי למנוע מהבלילה לנזול החוצה.
  3. מכינים מראש את כל מרכיבי העוגה, למעט חלבוני הביצה שצריכים להיות מאוחסנים במקרר לפני השימוש.
  4. מרתיחים מים בסיר בינוני, מנמיכים את החום ומשתמשים בסיר כאמבט מים חמים (באן מארי).
  5. מערבבים בקערה גדולה שמונחת מעל אמבט המים גבינת שמנת, חמאה וחלב. טורפים עד שהתערובת הופכת לקרמית ללא גושים.
  6. מכבים את האש, משאירים את הקערה מעל אמבט המים ומוסיפים את החלמונים. מערבבים היטב.
  7. מנפים קמח לתוך הבלילה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  8. מוציאים את הקערה מתוך אמבט המים ומניחים בצד.
  9. מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים הקרים בקערת מיקסר גדולה, מוסיפים מיץ לימון ומקציפים עד לקבלת קצף רך ואוורירי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  10. מקפלים כ-1/3 החלבונים לבלילה, מערבבים בעדינות ואז חוזרים על כך עוד 2 פעמים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  11. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה בבת אחת, דופקים עם התבנית על השיש כמה פעמים, כדי להימנע מבועות אוויר בבלילה.
  12. מניחים את העוגה בתבנית אפייה גדולה יותר וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים, בגובה של כ-2 ס"מ.
  13. מתחילים לאפות ב-160 מעלות במשך 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-120 מעלות ואופים עוד 50-60
    דקות, או עד שהעוגה זהובה ושיפוד שמוכנס יוצא נקי.
  14. מוציאים את העוגה מהתנור. מסירים בזהירות את נייר האפייה, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים, אז העוגה הכי רכה ואוורירית.
  15. אפשר לצנן את העוגה במשך כשעתיים לפזר אבקת סוכר מעל (אופציונלי) ולהגיש.
    בתאבון!

עוד עוגות שכדאי לנסות

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *