FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טורט חמאה קלאסי • עוגה גבוהה ומהממת

עוגת חמאה קלאסית, מעולה לצד כוס קפה! עוגת טורט שתמיד מצליחה בניחוח לימוני. ניתן ליהנות מהעוגה כמו שהיא או לקשט עם קצפת, גנאש וזילופים.

זמן עבודה: 15 דקות | זמן אפייה: 60 דקות | תבנית: עגולה עם חור (קוגלהוף) בקוטר 25

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כוס (240 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
לקישוט בסיסי:
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • כף סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את תבנית האפייה בחמאה בנדיבות ולאחר מכן מאבקים בקמח את התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וגרידת לימון.
  3. בקערה נפרדת מערבבים חלב ומיץ לימון.
  4. בקערה נוספת מקציפים קלות (אפשר גם ידנית) חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  5. מוסיפים לקערת החמאה המוקצפת ביצים, בזו אחר זו, ומערבבים בין כל ביצה וביצה.
  6. מוסיפים לקערת החמאה תמצית ווניל ומערבבים, מוסיפים את תערובת מיץ הלימון והחלב ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החמאה ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים.
  8. יוצקים לתבנית האפייה המשומנת את בלילת העוגה.
  9. אופים בתנור החם למשך 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי וללא פירורים.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים לצינון מוחלט.
  11. לאחר שהעוגה מתקררת מקשטים עם קצפת, גנאש או עם הקישוט הקלאסי של אבקת סוכר וסוכריות.

עוד עוגות מעולות

דילוג לתוכן