עוגת חמאה קלאסית, מעולה לצד כוס קפה! עוגת טורט שתמיד מצליחה בניחוח לימוני. ניתן ליהנות מהעוגה כמו שהיא או לקשט עם קצפת, גנאש וזילופים.
זמן עבודה: 15 דקות | זמן אפייה: 60 דקות | תבנית: עגולה עם חור (קוגלהוף) בקוטר 25
מצרכים:
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כפית מלח
- 1 כוס (240 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 כף מיץ לימון
- גרידה מלימון אחד
- 4 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
לקישוט בסיסי:
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- כף סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את תבנית האפייה בחמאה בנדיבות ולאחר מכן מאבקים בקמח את התבנית.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וגרידת לימון.
- בקערה נפרדת מערבבים חלב ומיץ לימון.
- בקערה נוספת מקציפים קלות (אפשר גם ידנית) חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים לקערת החמאה המוקצפת ביצים, בזו אחר זו, ומערבבים בין כל ביצה וביצה.
- מוסיפים לקערת החמאה תמצית ווניל ומערבבים, מוסיפים את תערובת מיץ הלימון והחלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החמאה ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים.
- יוצקים לתבנית האפייה המשומנת את בלילת העוגה.
- אופים בתנור החם למשך 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי וללא פירורים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים לצינון מוחלט.
- לאחר שהעוגה מתקררת מקשטים עם קצפת, גנאש או עם הקישוט הקלאסי של אבקת סוכר וסוכריות.