עוגת תפוזים בחושה כשרה לפסח שתהפוך לעוגת פסח הקבועה שלכם! מאוד קלה להכנה (הכל בקערה אחת), ריחנית ועסיסית ומתאימה לאירוח או סתם כך לפינוק לצד כוס נס.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: אינגליש קייק
מצרכים:
- 4 ביצים
- 200 גרם (כוס) סוכר
- כוס וחצי מיץ תפוזים
- 150 גרם (3/4 כוס) שמן
- 200 גרם (שקית קטנה) קמח תופח כשר לפסח
- 20 גרם (2 כפות) אבקת
- אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם (כוס) שקדים טחונים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים ביצים וסוכר מהר עם מטרפה ידנית עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. - מוסיפים מיץ תפוזים ושמן בזרם דק ותוך כדי ערבוב איטי.
- מוסיפים פודינג וניל ושקדים טחונים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר.
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
- אופים בתנור החם למשך 45 דקות ומצננים בטמפרטורת החדר.
טיפים והערות לעוגת תפוזים מושלמת לפסח
- חממו את התנור לפני כי הכנסת העוגה לתנור חם מאוד קריטית להצלחת העוגה.
- מתחילים בערבוב מהיר אבל מסיימים בערבוב איטי – הקמח נכנס אחרון לבלילה העוגה ומאוד חשוב שלא לערבב אותו יותר מידי פנימה, ערבוב איטי רק עד שנעלם וזה הכל.
- העוגה מתאימה להכנה בתבנית אינגליש-קייק קלאסית, אבל תתאים לגם ל-2 תבניות אינגליש קייק קרטון (הקטנות) או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
- את השקדים ניתן להמיר בקוקוס באותה המידה.
- לסיום וטאץ' חגיגי זלפו על העוגה סירופ מייפל ברגע שהיא יוצאת מהתנור.