מתכון לעוגת וניל ללא ביצים, עוגה בחושה מושלמת לחורף. עוגה מפתיעה בטעמה וקלה להכנה. מקפידים על המרכיבים ומקבלים עוגה בניחוח וניל משגע.
מצרכים:
- 2 וחצי כוסות קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 300 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1 כוס מים
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות תמצית וניל
- 1/2 כוס חמאה מומסת
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה 26בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים ומערבבים את הסוכר.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים פנימה את המרכיבים הרטובים אחד אחרי השני. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה, דופקים עם התבנית על השיש כמה פעמים, כדי להימנע מבועות אוויר.
- אופים במשך 25-35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מעל.
- מוציאים את העוגה ומניחים להתקרר לגמרי לפני ההגשה.
בתאבון!