FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל עוף וירקות פיקנטי (הכל בסיר אחד)

המנה הזאת משלבת עוף ושלל ירקות עם רוטב על בסיס עגבניות,  תבשיל מאוד קל להכנה שניתן לבשל בימי אמצע השבוע, אבל גם יתאים לשולחן השבת. מגישים עם אורז לבן / בורגול / קוסקוס ונהנים מארוחה מזינה וצבעונית.

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 5 שוקי עוף
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 200 מ"ל רוטב עגבניות פסאטה
  • 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 כפית תבלין צ'ילי מיובש
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים 2 כפות שמן בסיר סוטאז', מטגנים את העוף היטב כ-3 דקות מכל צד.
  2. מוסיפים לסיר בצל, גזר, קוביות פלפל אדום ושום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות, עד שהבצל מתרכך.
  3. יוצקים פנימה רוטב עגבניות ומים רותחים מעורבבים עם אבקת מרק עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים בחום בינוני במשך 20 דקות.
  4. מוסיפים עלי דפנה ותבלין צ'ילי, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, מכסים ומבשלים 8-10 דקות. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים 5 דקות.
  5. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים חם על אורז לבן, בתאבון!

קבלו השראה למנת העוף הבאה שלכם עם אוספי מתכונים מומלצים:

עם מה כדאי להגיש תבשיל עוף?

דילוג לתוכן