המנה הזאת משלבת עוף ושלל ירקות עם רוטב על בסיס עגבניות, תבשיל מאוד קל להכנה שניתן לבשל בימי אמצע השבוע, אבל גם יתאים לשולחן השבת. מגישים עם אורז לבן / בורגול / קוסקוס ונהנים מארוחה מזינה וצבעונית.
זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים
מצרכים:
- 5 שוקי עוף
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 200 מ"ל רוטב עגבניות פסאטה
- 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
- 3 עלי דפנה
- 1/2 כפית תבלין צ'ילי מיובש
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים 2 כפות שמן בסיר סוטאז', מטגנים את העוף היטב כ-3 דקות מכל צד.
- מוסיפים לסיר בצל, גזר, קוביות פלפל אדום ושום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות, עד שהבצל מתרכך.
- יוצקים פנימה רוטב עגבניות ומים רותחים מעורבבים עם אבקת מרק עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים בחום בינוני במשך 20 דקות.
- מוסיפים עלי דפנה ותבלין צ'ילי, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, מכסים ומבשלים 8-10 דקות. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים 5 דקות.
- מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים חם על אורז לבן, בתאבון!