אין ילד שלא אוהב אותה, אין מבוגר שלא מכיר אותה – התוספת האהובה שאי אפשר לעמוד בפניה – אורז עם אטריות מטוגנות, מרקם קריספי מיוחד וטעם נפלא. שדרוג לאורז הרגיל שמהווה תוספת מעולה. מכינים ממש בקלות וכובשים את ליבם של הילדים ושל כל המשפחה.
זמן עבודה: 10 דקות | 4-5 סועדים
מצרכים:
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס אטריות דקות
- 2 כוסות אורז בסמטי הודי
- 1/2 מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 וחצי כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
- בסיר מחממים 1/4 כוס שמן על להבה בינונית, מטגנים את האטריות 4-6 דקות (לא מפסיקים לערבב), עד שהאטריות הופכות חומות.
- מוסיפים את האורז, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים יחד עם האטריות למשך 2 דקות.
- כעת מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים להבה ומכסים את הסיר במכסה.
- מבשלים את האורז והאטריות 15-20 דקות, עד שכל הנוזלים בסיר נעלמים והאורז רך.
- כשמוכן, פותחים את האורז בעזרת מזלג בעדינות ומגישים חם. בתאבון!