FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז ביריאני הודי (גרסה מהירה ומאוד מוצלחת)

אורז ביריאני הוא מנת אורז ריחנית ומתובלת, המשתלבת היטב עם כל מנת עוף בקארי או מנת עדשים צמחונית עשירה. יש המון גרסאות להכנת אורז ביריאני (כולל גרסאות להנכה עם ירקות או עוף), הגרסה שלנו מתמקדת באורז ובתבלינים שמעניקים לו את הטעם העמוק והמיוחד. האורז הזה נהדר לליווי של כל מנה עיקרית שאתם מכירים.

זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף
  • 2 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 תרמילי הל
  • 5 יחידות ציפורן
  • 1 עלה דפנה
  • 2 מקלות קינמון
  • 1.5 כפיות גראם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר על אש בינונית, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים לסיר הל, ציפורן, עלה דפנה וקינמון, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים גראם מסאלה, כורכום ומלח ומערבבים כדקה.
  4. מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים היטב ואז מטגנים כ-3 דקות.
  5. יוצקים פנימה מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים במכסה.
  6. מבשלים את האורז כ-20 דקות ואז מכבים את האש.
  7. מגישים עם שבבי בצל מטוגן מיובשים (אפשר גם להוסיף שקדים פרוסים קלויים).

עם מה מגישים?

מגוון מנות שלא בהכרח מהמטבח ההודי מתאימות להגשה עם אורז ביריאני, הנה כמה מהמומלצות ביותר:

דילוג לתוכן