FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז זעפרן עם בשר טחון • מנה מוצלחת במיוחד לשבת

האורז יוצא מתובל היטב וסופג את טעם הזעפרן ומיצי הבשר העסיסיים ומתקבלת מנה מדהימה הן מבחינת מראה והן מבחינת הטעמים המיוחדים. מנה מיוחדת להפליא שמשדרגת מאוד את שולחן השבת, מתאימה מאוד לאירוח.

זמן עבודה: 20 דקות | 6-10 סועדים

מצרכים:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 עגבנייה בינונית – קוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • 3 שיני שום טחונות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט אורגנו
  • 1 כפית זעפרן
  • 1 כפית מלח – חצי חצי
  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי שטוף

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט וחצי כפית מלח. מכסים ומניחים במקרר למשך שעה.
  2. בסיר מחממים 1/4 כוס שמן זית ומוסיפים פנימה את הזעפרן יחד עם בצל קצוץ אחד ומטגנים יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב קלות.
  3. מוסיפים את האורז וחצי כפית מלח, מערבבים היטב ומוסיפים את 4 כוסות המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים את האורז למשך 20 דקות.
  4. בינתיים מטגנים במחבת עם 1/4 כוס שמן זית על להבה נמוכה את קוביות העגבנייה והבצל הקצוץ עד שהעגבנייה מתחילה להתרכך.
  5. מוסיפים את תערובת הבשר מהמקרר ומפוררים היטב בעזרת מזלג. מבשלים את הבשר במחבת, תוך כדי ערבוב מידי פעם, על אש בינונית-נמוכה, במשך כרבע שעה.
  6. לאחר שהבשר והאורז מוכנים מוסיפים את הבשר מהמחבת לסיר האורז ומערבבים היטב. אם אין מקום בסיר ניתן להעביר הכל לקערה גדולה ולערבב היטב.
    תיהנו!

עוד מתכוני אורז משודרגים לשבת:

  1. אורז אדום
  2. אורז עם גזר ובצל
  3. אורז עם פירות יבשים
דילוג לתוכן