FoodisGood

אורז זעפרן עם בשר טחון • מנה מוצלחת במיוחד לשבת

האורז יוצא מתובל היטב וסופג את טעם הזעפרן ומיצי הבשר העסיסיים ומתקבלת מנה מדהימה הן מבחינת מראה והן מבחינת הטעמים המיוחדים. מנה מיוחדת להפליא שמשדרגת מאוד את שולחן השבת, מתאימה מאוד לאירוח.

זמן עבודה: 20 דקות | 6-10 סועדים

מצרכים:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 עגבנייה בינונית – קוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • 3 שיני שום טחונות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט אורגנו
  • 1 כפית זעפרן
  • 1 כפית מלח – חצי חצי
  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי שטוף

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט וחצי כפית מלח. מכסים ומניחים במקרר למשך שעה.
  2. בסיר מחממים 1/4 כוס שמן זית ומוסיפים פנימה את הזעפרן יחד עם בצל קצוץ אחד ומטגנים יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב קלות.
  3. מוסיפים את האורז וחצי כפית מלח, מערבבים היטב ומוסיפים את 4 כוסות המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים את האורז למשך 20 דקות.
  4. בינתיים מטגנים במחבת עם 1/4 כוס שמן זית על להבה נמוכה את קוביות העגבנייה והבצל הקצוץ עד שהעגבנייה מתחילה להתרכך.
  5. מוסיפים את תערובת הבשר מהמקרר ומפוררים היטב בעזרת מזלג. מבשלים את הבשר במחבת, תוך כדי ערבוב מידי פעם, על אש בינונית-נמוכה, במשך כרבע שעה.
  6. לאחר שהבשר והאורז מוכנים מוסיפים את הבשר מהמחבת לסיר האורז ומערבבים היטב. אם אין מקום בסיר ניתן להעביר הכל לקערה גדולה ולערבב היטב.
    תיהנו!

עוד מתכוני אורז משודרגים לשבת:

  1. אורז אדום
  2. אורז עם גזר ובצל
  3. אורז עם פירות יבשים
לביבות • 20+ מתכונים מומלצים!

הכינו את המחבת (או את התנור אם זה הקטע שלכם) ותתכנו ליהנות מטירוף הלביבות! הכנו לכם מגוון עצום של מתכונים ורעיונות להכנת לביבות בכל הטעמים!

פשטידות מרוקאיות מושקעות לשבת ולחג

לא משנה איך תקראו לה, מחמאר או מעקודה, היא כנראה הפשטידה הטעימה ביותר, משביעה ועשירה בטעמים יותר מכל פשטידה אחרת! בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים להכין אותן בשבתות ובחגים.
בעמוד הבא ריכזנו את כל הגרסאות לפשטידה מרוקאית, בחרו את הגרסה שלכם :)

לטבעוניים ולא רק: 29 מקורות ברזל במזון מן הצומח + מתכונים

זה שאתם טבעוניים / צמחוניים, לא אומר שאתם לא מקבלים מספיק ברזל. 29 מקורות הברזל מן הצומח שבכתבה מוכיחים שגם אלו הנמנעים מאכילת בשר יכולים לקבל כמות מספקת של ברזל. אז אילו מזונות מן הצומח עתירים בברזל ואיך ניתן להגדיל את כמות הברזל בגוף?

קציצות בשר: 6 טיפים ומתכונים מנצחים

גלו אילו טעויות נפוצות הורסות את הקציצות שלכם ואיך לתקן אותן, כדי שבפעם הבאה שאתם מכינים קציצות בשר הן יצאו אווריריות ועסיסיות בדיוק במידה הנכונה.

דילוג לתוכן