
אורז עם פירות יבשים • תוספת חגיגית בקלי קלות
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, תוספות
את המתכון הבא כל מארח חייב להכיר! אורז עם תערובת של פירות יבשים ופיצוחים ברוטב מתקתק של סילאן, סוכר וקינמון. מנה קלה וסופר טעימה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- 4-6 סועדים
מצרכים למתכון
קערת מים רותחים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 שזיפים שחורים קטנים מגולענים
1/2 כוס משמשים חצויים
1/4 כוס צימוקים בהירים
1/4 כוס צימוקים כהים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם קשיו
100 גרם בוטנים
שומשום (כמה שאוהבים)
5 כפות סילאן
2 כפות סוכר חום
קורט קינמון
הוראות הכנה
בקערת מים רותחים מניחים את כל הפירות היבשים ומשרים למשך 10 דקות.
מסננים את הפירות היבשים מהנוזלים.
במחבת רחבה ועבה מטגנים בצל בכ-2 כפות שמן עד להשחמה.
מוסיפים למחבת סילאן, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים למחבת את הפירות היבשים, ושוב מערבבים.
מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות ומוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך, קשיו ובוטנים).
ממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. לסיום מפזרים שומשום.
כעת מסדרים אורז לבן מוכן בצלחת הגשה ומעליו מניחים את הפירות היבשים, ניתן גם לערבב היטב בקערה גדולה ולאחר מכן להעביר לצלחת הגשה.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
יונת
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?