אורז עם פירות יבשים • תוספת חגיגית בקלי קלות

על ידי FoodisGood  ,

את המתכון הבא כל מארח חייב להכיר! אורז עם תערובת של פירות יבשים ופיצוחים ברוטב מתקתק של סילאן, סוכר וקינמון. מנה קלה וסופר טעימה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • 4-6 סועדים

מצרכים למתכון

קערת מים רותחים

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

12 שזיפים שחורים קטנים מגולענים

1/2 כוס משמשים חצויים

1/4 כוס צימוקים בהירים

1/4 כוס צימוקים כהים

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם קשיו

100 גרם בוטנים

שומשום (כמה שאוהבים)

5 כפות סילאן

2 כפות סוכר חום

קורט קינמון

הוראות הכנה

בקערת מים רותחים מניחים את כל הפירות היבשים ומשרים למשך 10 דקות.

מסננים את הפירות היבשים מהנוזלים.

במחבת רחבה ועבה מטגנים בצל בכ-2 כפות שמן עד להשחמה.

מוסיפים למחבת סילאן, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.

כעת מוסיפים למחבת את הפירות היבשים, ושוב מערבבים.

מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות ומוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך, קשיו ובוטנים).

ממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. לסיום מפזרים שומשום.

כעת מסדרים אורז לבן מוכן בצלחת הגשה ומעליו מניחים את הפירות היבשים, ניתן גם לערבב היטב בקערה גדולה ולאחר מכן להעביר לצלחת הגשה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

יונת

19/09/2017

אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00