אורז עם פירות יבשים • תוספת חגיגית בקלי קלות
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, תוספות
את המתכון הבא כל מארח חייב להכיר! אורז עם תערובת של פירות יבשים ופיצוחים ברוטב מתקתק של סילאן, סוכר וקינמון. מנה קלה וסופר טעימה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- 4-6 סועדים
מצרכים למתכון
קערת מים רותחים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 שזיפים שחורים קטנים מגולענים
1/2 כוס משמשים חצויים
1/4 כוס צימוקים בהירים
1/4 כוס צימוקים כהים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם קשיו
100 גרם בוטנים
שומשום (כמה שאוהבים)
5 כפות סילאן
2 כפות סוכר חום
קורט קינמון
הוראות הכנה
בקערת מים רותחים מניחים את כל הפירות היבשים ומשרים למשך 10 דקות.
מסננים את הפירות היבשים מהנוזלים.
במחבת רחבה ועבה מטגנים בצל בכ-2 כפות שמן עד להשחמה.
מוסיפים למחבת סילאן, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים למחבת את הפירות היבשים, ושוב מערבבים.
מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות ומוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך, קשיו ובוטנים).
ממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. לסיום מפזרים שומשום.
כעת מסדרים אורז לבן מוכן בצלחת הגשה ומעליו מניחים את הפירות היבשים, ניתן גם לערבב היטב בקערה גדולה ולאחר מכן להעביר לצלחת הגשה.
1 דירוגים וחוות דעת
יונת
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?