FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל עדשים כתומות ברוטב קארי עגבניות

אוהבים את הטעם של אוכל הודי, אבל לא יודעים איך להכין אותו בבית? לפניכם מתכון לתבשיל עדשים כתומות וירקות טעים – מושלם למתחילים! הוא פשוט מאוד להכנה ועדיין מלא בטעמים. בנוסף, התבשיל הזה סופר בריא, צמחוני, מזין וללא גלוטן.

זמן עבודה: 15 דקות | 2-3 סועדים

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גזר גדול – קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1.5 כפיות מחית קארי אדום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות, בערך 1.75 כוסות
  • 1.5 כוסות עדשים כתומות – שטופות היטב
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות קרם קוקוס – לא חובה אבל מאוד משדרג
  • אפשר להוסיף לתבשיל: קוביות בטטה קטנות לטעם מתקתק יותר

משתמשים בסיר סוטאז' – סיר רחב וגדול.

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית ובו מטגנים את קוביות הגזר כדקה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים קארי, כמון ופפריקה, מערבבים היטב ומטגנים עוד חצי דקה.
    מוסיפים עגבניות מרוסקות, קרם קוקוס ומים, מביאים לרתיחה ומוסיפים עדשים כתמות.
  3. על להבה בינונית מבשלים את העדשים בתבשיל עד שהן מתרככות, בערך 20 דקות בישול. מערבבים בעדינות מידי פעם.
  4. זהו – התבשיל מוכן! מגישים על אורז לבן ומעטרים בכוסברה, בתאבון!

הכי כדאי להכין עם עדשים את המתכונים הבאים:

דילוג לתוכן