אוהבים את הטעם של אוכל הודי, אבל לא יודעים איך להכין אותו בבית? לפניכם מתכון לתבשיל עדשים כתומות וירקות טעים – מושלם למתחילים! הוא פשוט מאוד להכנה ועדיין מלא בטעמים. בנוסף, התבשיל הזה סופר בריא, צמחוני, מזין וללא גלוטן.
זמן עבודה: 15 דקות | 2-3 סועדים
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 גזר גדול – קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתושות
- 1.5 כפיות מחית קארי אדום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות, בערך 1.75 כוסות
- 1.5 כוסות עדשים כתומות – שטופות היטב
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 3 כפות קרם קוקוס – לא חובה אבל מאוד משדרג
- אפשר להוסיף לתבשיל: קוביות בטטה קטנות לטעם מתקתק יותר
משתמשים בסיר סוטאז' – סיר רחב וגדול.
הוראות הכנה:
- מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית ובו מטגנים את קוביות הגזר כדקה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים קארי, כמון ופפריקה, מערבבים היטב ומטגנים עוד חצי דקה.
מוסיפים עגבניות מרוסקות, קרם קוקוס ומים, מביאים לרתיחה ומוסיפים עדשים כתמות. - על להבה בינונית מבשלים את העדשים בתבשיל עד שהן מתרככות, בערך 20 דקות בישול. מערבבים בעדינות מידי פעם.
- זהו – התבשיל מוכן! מגישים על אורז לבן ומעטרים בכוסברה, בתאבון!