FoodisGood

תבשיל עדשים כתומות ברוטב קארי עגבניות

אוהבים את הטעם של אוכל הודי, אבל לא יודעים איך להכין אותו בבית? לפניכם מתכון לתבשיל עדשים כתומות וירקות טעים – מושלם למתחילים! הוא פשוט מאוד להכנה ועדיין מלא בטעמים. בנוסף, התבשיל הזה סופר בריא, צמחוני, מזין וללא גלוטן.

זמן עבודה: 15 דקות | 2-3 סועדים

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גזר גדול – קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1.5 כפיות מחית קארי אדום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות, בערך 1.75 כוסות
  • 1.5 כוסות עדשים כתומות – שטופות היטב
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות קרם קוקוס – לא חובה אבל מאוד משדרג
  • אפשר להוסיף לתבשיל: קוביות בטטה קטנות לטעם מתקתק יותר

משתמשים בסיר סוטאז' – סיר רחב וגדול.

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית ובו מטגנים את קוביות הגזר כדקה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים קארי, כמון ופפריקה, מערבבים היטב ומטגנים עוד חצי דקה.
    מוסיפים עגבניות מרוסקות, קרם קוקוס ומים, מביאים לרתיחה ומוסיפים עדשים כתמות.
  3. על להבה בינונית מבשלים את העדשים בתבשיל עד שהן מתרככות, בערך 20 דקות בישול. מערבבים בעדינות מידי פעם.
  4. זהו – התבשיל מוכן! מגישים על אורז לבן ומעטרים בכוסברה, בתאבון!

הכי כדאי להכין עם עדשים את המתכונים הבאים:

צ'יפס קריספי • איך להכין צ'יפס מסעדות (+8 תיבולים מיוחדים)

צ’יפס רך הוא צ’יפס עצוב. למעשה, אי אפשר אפילו לקרוא לו צ’יפס, אלא מקלות תפוחי אדמה. אם אתם רוצים לשדרג ולהכין צ’יפס קריספי בדיוק כמו במסעדות, פשוט עקבו אחר ההוראות הללו להכנת צ’יפס מסעדות אמיתי, בחרו תיבול מתאים והחלו לטגן.

ארוחת ערב בריאה – אוסף מתכונים לכל השבוע

כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב עם המשפחה והילדים, חשוב שהארוחה תהיה בריאה ומזינה! אספנו לכם מגוון רעיונות ומתכונים לארוחת ערב בריאה לכל המשפחה – סלטים בריאים, מאפים, פשטידות, מרקים, דגים ואפילו ארוחת ערב מתוקה ובריאה.

מרק מנגולד בריא וטעים

המנגולד הוא כוכב המרק הזה, עם טעמים חמצמצים מלוחים ומרקמים נפלאים. מגישים עם מעט תבלין צ'ילי חריף ואפשר לשדרג עם קוביות גבינה פטה.

סלט חציל קלוי על האש

הסלט הטבעי הזה הוא כל מה שחלה טרייה צריכה כדי להיות מושלמת, והכי כיף שמכינים אותו ממש בקלות!

תבשיל גריסי פנינה ופטריות

מנה משביעה וזריזה שיכולה לשמש כתוספת שוברת שגרה בכל ארוחה, או כארוחה בפני עצמה. גריסי הפנינה מתבשלים יחסית מהר ובשילוב עם הירקות הופכים למנה בריאה, עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ירקות ותבלינים. אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים.

דילוג לתוכן