FoodisGood

קולורבי פריך בתנור • תוספת בריאה ומפתיעה

כמו רוב ירקות השורש גם קולורבי מתאים מאוד לצלייה בתנור ובתהליך הצלייה מקבל טעם מעט מתקתק ומרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. המתכון מאוד קל והתוצאה מושלמת – הוסיפו את הקולורבי הצלוי לסלט מושקע או שלבו לצד עיקרית.

מתכון לקולורבי בתנור

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 ראשי קולורבי טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • עלי פטרוזיליה קצוצים דק לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של- 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
  2. שוטפים את הקולורבי, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל אחיד.
  3. מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים שמן, שום ותבלינים ומערבבים עד שהקולורבי מצופה היטב בתערובת התיבול.
  4. מעבירים לתבנית האפייה ואופים 25 דקות, עד שקוביות הקולורבי רכות וזהובות.
  5. מצננים מעט, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני ירקות צלויים בתנור:

עוף מטוגן בציפוי פריך בגרסה כשרה

המנה המושחתת שהפכה לקלאסיקה עכשיו בגרסה ביתית מצוינת. קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים, אי אפשר להפסיק לאכול! המתכון כשר ואינו כולל מוצרי חלב.

כך תצליחו לצמצם פחמימות מבלי להרגיש רעבים כל הזמן • 6 טיפים

יש מי שיגיד שהפחתה בצריכת הפחמימות תגרום לרעב תמידי ולהרגשה עצבנית, אבל זו טעות! אכילת כמות פחמימות נכונה, בשילוב עם פעילות גופנית קבועה ושתיית נוזלים מרובה יכולים לעזור לצמצם את צריכה הפחמימות מבלי להרגיש חוסר או רעב.

דילוג לתוכן