שיפודי ירקות אפויים בתנור עם מרינדה מושלמת של עשבי תיבול, זה מתאים לכולם! השיפודים הללו יוסיפו עניין, צבע וטעם לכל ארוחה – דגים / חלבית ואפילו בשרית.
זמן עבודה: 10 דקות | 2-3 שיפודים *התאימו את כמות המצרכים לפי כמות השיפודים
מצרכים:
לירקות
- 6 עגבניות שרי
- 1 קלח תירס גדול – מבושל לריכוך
- 1 בצל סגול
- 1 קישוא או זוקיני
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה צהובה
- 3 כפות שמן זית
- 1 גבעול טימין
למרינדה:
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת
- 1/2 כפית תבלין כוסברה מיובשת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט תבלין שבבי צ'ילי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יחד שמן זית עם שאר מצרכי המרינדה ומניחים בצד לאיחוד טעמים. - מרכיבים את השיפודים: כל שיפוד מתחילים ומסתיים עם עגבניית שרי. לאחר מכן את הזוקיני פורסים לעיגולים, את הבצל והפלפלים לריבועים, את התירס לפרוסות דקות.
- בעזרת מברשת סיליקון מושחים את השיפודים במרינדה מכל הצדדים.
- מניחים את השיפודים בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים שהיא קצת יותר קטנה מאורך השיפודים עצמם, כך שקצוות השיפודים נשענים על שולי התבנית והירקות מרחפים מעל.
- מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים למשך 10-12 דקות, עד שהירקות רכים. מידי פעם מסובבים את השיפודים.
- מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים עוד 2-3 דקות עד לקבלת קצוות חרוכים.
- מגישים על צלחת גדולה ונהנים.