מה הופך את העוגה הזאת למושלמת לסופ"ש? היא סופר קלה להכנה, במרקם רך, עסיסי ונפלא והכי חשוב – הבית מתמלא בניחוח מתקתק וממכר. מתכון מעולה לעוגת בננה ומייפל הכי ביתית ומדהימה שיש.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 26 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק)
מצרכים:
- 1 ורבע כוסות קמח תופח (או 1 ורבע כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום (או עוד 1/2 כוס סוכר לבן אם אין)
- 1.5 בננות בשלות, מעוכות גס
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה (או ריץ' לפרווה)
- 1/4 כוס סירופ מייפל
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים יחדיו את כל החומרים היבשים – סוכר, סוכר וניל וקמח
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים ומוסיפים שמן, שמנת מתוקה ובננה.
- מאחדים את הקערות ע"י הוספת הרטובים ליבשים בתנועות קיפול עדינות.
- ממשיכים בערבוב בתנועות קיפול עד שהקמח נעלם ואין גושים.
- משמנים תבנית בחמאה (או ספריי שמן) ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
- אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך 40-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מיד כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומחוררים בעדינות בעזרת סכין חדה, שופכים מעל לעוגה את המייפל בצורה אחידה ומניחים לצינון.
*טיפ: העוגה הזאת עובדת מעולה עם כל תוספת שתחשבו עליה: שבבי שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים גס, פירות יבשים חתוכים ועוד..
בא לכם עוד מתכונים לעוגות סופר קלות לשבת?
נסו את אלו: