FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מושלמת לסופ"ש: עוגת בננה-מייפל מטריפה

מה הופך את העוגה הזאת למושלמת לסופ"ש? היא סופר קלה להכנה, במרקם רך, עסיסי ונפלא והכי חשוב – הבית מתמלא בניחוח מתקתק וממכר. מתכון מעולה לעוגת בננה ומייפל הכי ביתית ומדהימה שיש.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 26 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק)

מצרכים:

  • 1 ורבע כוסות קמח תופח (או 1 ורבע כוסות קמח + שקית אבקת אפייה)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום (או עוד 1/2 כוס סוכר לבן אם אין)
  • 1.5 בננות בשלות, מעוכות גס
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה (או ריץ' לפרווה)
  • 1/4 כוס סירופ מייפל

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים יחדיו את כל החומרים היבשים – סוכר, סוכר וניל וקמח
  2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים ומוסיפים שמן, שמנת מתוקה ובננה.
  3. מאחדים את הקערות ע"י הוספת הרטובים ליבשים בתנועות קיפול עדינות.
  4. ממשיכים בערבוב בתנועות קיפול עד שהקמח נעלם ואין גושים.
  5. משמנים תבנית בחמאה (או ספריי שמן) ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
  6. אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך 40-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  7. מיד כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומחוררים בעדינות בעזרת סכין חדה, שופכים מעל לעוגה את המייפל בצורה אחידה ומניחים לצינון.

*טיפ: העוגה הזאת עובדת מעולה עם כל תוספת שתחשבו עליה: שבבי שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים גס, פירות יבשים חתוכים ועוד..

בא לכם עוד מתכונים לעוגות סופר קלות לשבת?
נסו את אלו:

  1. עוגת שוקולד פשוטה לילדים
  2. בראוניז מ-5 מצרכים בלבד
  3. עוגת טחינה עם חלווה וסילאן
דילוג לתוכן