
עוגת טחינה עם חלווה וסילאן
על ידי Mazal Gershon עוגות
עוגת טחינה היא עוגה בחושה, קלה להכנה, טעימה וגם בריאה. עוגה שמתאימה לכוס נס בבוקר וגם לאירוח. כדאי להכין לפחות פעם אחד כדי לטעום. העוגה משלבת חלווה וסילאן לטעם עשיר במיוחד.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
15 דקות
40 דקות
55 דקות
- תבנית הפלא / 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה
להקציף את הביצים עם הסוכר הלבן והחום לקצף תפוח ובהיר ולהוסיף בהדרגה את כל שאר החומרים ולבסוף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת לא יותר.
לשמן היטב תבנית עגולה או מלבנית או פלא או שתי אינגליש קייק ולפזר שומשום על כל שטח התבנית.
לשטח את תערובת העוגה ולאפות בחום של 180 מעלות כ 45 דקות או עד להתייצבות מלאה של העוגה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך מעל מעט סילאן.
בהצלחה ובהמון אהבה, ממני מזל גרשון..
תסכימו שטחינה היא פשוט מרכיב טעים בטירוף, אז למה לא להכין ממנה עוד ועוד ועוד? 3 מתכונים מתוקים מובחרים עם טחינה
מה עם קצת מלוח בשילוב כל המתוק הזה? >> אוסף מתכונים מלוחים שחייב להכיר
שיתוף >>
23 דירוגים וחוות דעת
נעמי
25/03/2020
וואו, יצא מעולה!!!!!!!!!

23/04/2017
היי אהובה, ניתן להכין את העוגה כעוגה בחושה ולוותר על הקצפת הביצים והסוכר. קחי בחשבון שככל הנראה מקרם העוגה יהיה מעט דחוס ופחות אוורירי, בכל מקרה העוגה תצא טעימה גם כבחושה.
אהובה
22/04/2017
האם אפשר את הביצים והסוכר בלי להקציף אלא רק לערבב ולבחוש היטב?
גיתית
22/10/2016
גם לי יצא מעולה.
לא היה לי ממרח חלווה ולא היה לי קמח תופח, וגם רציתי בריא יותר, אז עשיתי כך:
3 ביצים מוקצפים עם 3/4 סוכר חום, חצי כוס שמן, חצי כוס טחינה מלאה, קצת יותר מחצי כוס סילאן, כפית תמצית וניל, כפית גדושה קינמון, חצי כוס מים פושרים, 2 כוסות קמח מלא, שקית א. אפיה, כפית שטוחה סודה לשתיה.
שימנתי 2 תבניות אנגליש קייק ופיזרתי שומשום, יצקתי את הבלילה.
בסיום האפיה הוצאתי את העוגות מהתבניות והפכתי אותן, ופיזרתי מעל סילאן.
יצא מעולה!!!
שרית
04/08/2016
היי, גם לי אין ממרח חלווה בבית. אני מבינה שאפשר להכין ממרח עם טחינה וסילן ומכיוון שאלו גם ככה המצרכים אז אפשר פשוט לשים חצי כוס סילן וחצי כוס טחינה במקום רבע ורבע ?
עדי
04/06/2016
יצא מעולה. החלפתי את ממרח החלבה בממרח תמרים ושמתי רק חצי כוס סוכר. יצא נהדר. תודה
לילי
10/05/2016
היי
כתוב לשים רבע כוס סילאן ורבע כוס טחינה ואז 3 כפות ממרח חלבה . זה בעצם אותו דבר .
למה לה לכתוב שליש כוס מכל דבר ? האם זה משנה משהו ?
תודה
לילי

27/02/2016
היי אורית,
השומשום משמש בעיקר לקישוט העוגה וניתן לפזר אותו באיזו צורה שבוחרים.
כדי לקבל עוגה כמו בתמונה יש לשמן את תבנית הקוגלהוף, לפזר שומשום וליצוק את בלילת העוגה.
אורית
22/02/2016
היי,
במתכון רשום לפזר שומשום על הבלילה לפני שמכניסים אותה לתנור. עם זאת בתמונה יש עוגה שנאפתה בתבנית קוגלהוף הפוכה – האם צריך לפזר את השומשום מראש על דפנות התבנית ואז לשפוך את הבלילה, או שאחרי האפייה יש דרך לפזר מעל את השומשום בדרך שתידבק כזה יפה?

27/01/2016
היי לאה,
ניתן להשתמש באיזה סוג סוכר שאת בוחרת.
לאה בוארון
26/01/2016
האם משתמשים בסוכר דמררה או סוכר חום כהה

11/01/2016
היי עמירה,
במתכון כתוב – 2 כוסות קמח תופח.
עמירה שמרי
11/01/2016
שכחתם להוסיף את הקמח במתכון- כמה קמח?

09/11/2015
היי ורד, אפייה רגילה.
ורד
06/11/2015
רציתי לדעת איך לאפות אפיה רגילה או טורבו

03/11/2015
היי כרמלה,
ניתן להכין ממרח חלווה ממש בקלות ע"י ערבוב של כמות זהה של טחינה גולמית עם דבש או סילאן.
הממרח נשמר במקרר לזמן רב יחסית.
כרמלה
02/11/2015
אין אצלינו ממרח חלווה, אך ניתן להשיג חלווה, האם אפשר להחליף את הממרח בחלווה? האם אפשר ואיך להכין לבד מהחלווה ממרח?

21/10/2015
היי עמית,
אכן יש להקציף את הביצים בשלמותן עד לקבלת קצף תפוח ובצבע צהוב בהיר, לא לבן.
עמית כהן
21/10/2015
מזל האם הקצף שצריך להיות עם חלבונים בלבד? כי אם אכן זה כך אני חושבת שרצוי להדגיש זאת במתכון מכיוון שיש אנשים בתחילת דרכם באפייה וזה אינו מובן מאליו. כי אם שמים 3 ביצים שלמות זה אינו יוצא קצף תפוח ולבן

21/10/2015
היי מלי, כן, את הסילאן מוסיפים לעוגה וגם לסיום שופכים מעליה, לא חובה לשפוך סילאן בסיום האפייה.
מלי ביטון
16/10/2015
לשים גם סילאן בתוך העוגה וגם בסוף מעל?

28/08/2015
היי שרית,
ממרח החלווה הכרחי בעוגה, הוא תורם למתיקות ולטעם העוגה ולכן לא מומלץ להחליף אותו.
שרית
28/08/2015
האם ניתן להחליף את ממרח החלווה בעוד טחינה או במשהו אחר ?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!