FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוף מטוגן בציפוי פריך בגרסה כשרה

המנה המושחתת שהפכה לקלאסיקה עכשיו בגרסה ביתית מצוינת. קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים, אי אפשר להפסיק לאכול! המתכון כשר ואינו כולל מוצרי חלב.

מתכון לעוף מטוגן פריך

זמן הכנה: 10 דק' | זמן השרייה: 3 שעות | זמן טיגון: 40 דק' | סה"כ: 3 שעות ו-40 דקות

מצרכים:

  • 10 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)
  • שמן לטיגון עמוק

למשרה:

  • 2 ליטר מים
  • 3 כפות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סודה לשתייה

לציפוי:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כף שום גבישי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית פלפל צ'ילי טחון (אופציה)
  • 1 כפית מכל תבלין כתושים (לפי הטעם): זרעי כוסברה, מרווה, אורגנו, בזיליקום

לבלילה:

  • 5 ביצים
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מנקים את העוף ובעזרת מזלג מנקבים מספר חורים בכל חלקי העוף.
  2. מכניסים לקערה עמוקה את מרכיבי המשרה, מערבבים ומכניסים את העוף.
  3. מוודאים שהעוף מכוסה כולו בנוזל, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 3 עד 4 שעות.
  4. בתום ההשריה, מוציאים את העוף ומייבשים טוב בעזרת נייר סופג.

להכנת המנה:

  1. מחממים את השמן בווק או בסיר עמוק עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף או שיפוד עץ.
  2. מערבבים בקערה עמוקה קמח וקורנפלור עם כל יתר התבלינים.
  3. בקערה נוספת טורפים ביצים עם חרדל ומיץ לימון.
  4. טובלים את העוף בקמח, מנערים קלות, מעבירים לבלילת הביצים, נותנים לעודפי הביצים לטפטף בחזרה לקערה ואז טובלים שוב בקמח ומהדקים מעט את הקמח לעוף.
  5. מכניסים לסיר הטיגון ומטגנים כ – 15 דקות על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות.
  6. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון.
  7. העוף מוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד.
  8. מעבירים למסננת או מניחים על רשת לטפטוף עודפי שמן (כדי לשמור על פריכות העוף) ומגישים חם.
  9. מומלץ להגיש לצד צ'יפס ורוטב שאוהבים!
    בתאבון!

עוד מתכוני עוף פריכים במיוחד:

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *