המנה המושחתת שהפכה לקלאסיקה עכשיו בגרסה ביתית מצוינת. קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים, אי אפשר להפסיק לאכול! המתכון כשר ואינו כולל מוצרי חלב.
מתכון לעוף מטוגן פריך
זמן הכנה: 10 דק' | זמן השרייה: 3 שעות | זמן טיגון: 40 דק' | סה"כ: 3 שעות ו-40 דקות
מצרכים:
- 10 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)
- שמן לטיגון עמוק
למשרה:
- 2 ליטר מים
- 3 כפות מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף סודה לשתייה
לציפוי:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כף שום גבישי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת בצל
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית פלפל צ'ילי טחון (אופציה)
- 1 כפית מכל תבלין כתושים (לפי הטעם): זרעי כוסברה, מרווה, אורגנו, בזיליקום
לבלילה:
- 5 ביצים
- 1 כף מיונז
- 1 כף חרדל
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
- מנקים את העוף ובעזרת מזלג מנקבים מספר חורים בכל חלקי העוף.
- מכניסים לקערה עמוקה את מרכיבי המשרה, מערבבים ומכניסים את העוף.
- מוודאים שהעוף מכוסה כולו בנוזל, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 3 עד 4 שעות.
- בתום ההשריה, מוציאים את העוף ומייבשים טוב בעזרת נייר סופג.
להכנת המנה:
- מחממים את השמן בווק או בסיר עמוק עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף או שיפוד עץ.
- מערבבים בקערה עמוקה קמח וקורנפלור עם כל יתר התבלינים.
- בקערה נוספת טורפים ביצים עם חרדל ומיץ לימון.
- טובלים את העוף בקמח, מנערים קלות, מעבירים לבלילת הביצים, נותנים לעודפי הביצים לטפטף בחזרה לקערה ואז טובלים שוב בקמח ומהדקים מעט את הקמח לעוף.
- מכניסים לסיר הטיגון ומטגנים כ – 15 דקות על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות.
- משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון.
- העוף מוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד.
- מעבירים למסננת או מניחים על רשת לטפטוף עודפי שמן (כדי לשמור על פריכות העוף) ומגישים חם.
- מומלץ להגיש לצד צ'יפס ורוטב שאוהבים!
בתאבון!