יש הרבה מתכונים למאפינס בננה מתוקים – אבל המתכון הזה הוא הכי הכי! מאפינס בננה בתיבול מושלם של קינמון ואגוז מוסקט, והמרקם? רך ומדהים! אתם חייבים לנסות!
מתכון למאפינס בננה מתוק
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
(12 מאפינס)
- 1 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 3 בננות בשלות גדולות
- 85 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 2/3 כוס סוכר חום
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב
- אופציונלי: כוס אגוזי מלך קצוצים או שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 12 תבניות מאפינס.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט.
- בקערה נפרדת מועכים את הבננות, מוסיפים חמאה, סוכר, ביצה, תמצית וניל וחלב ומערבבים.
- יוצקים את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם מוסיפים אגוזים או שוקולד צ'יפס, מקפלים אותם פנימה בשלב הזה.
- יוצקים את הבלילה לתבניות מאפינס משומנות ואופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומגישים.
בתאבון!
4 מתכוני המאפינס האהובים ביותר באתר:
