אוהבים גרנולה? אוהבים שוקולד? הכנו לכם מתכון שלא כדאי לפספס! גרנולה ביתית עם כל טוב בטעם שוקולד, מעולה לשדרוג קערת בוקר, יוגורט וכד'..
מצרכים:
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1 כוס אגוזים מעורבים (לבחירתכם)
- 1 כפית קינמון
- 1-5 כפות סירופ מייפל (תלוי בטעם אישי)
- 4 כפות שמן קוקוס מומס
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כוס שבבי שוקולד צ'יפס (לא חובה)
הוראות הכנה:
- תחילה מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה (למעט השוקולד צ'יפס). מערבבים היטב בעזרת כף עד לתערובת אחידה.
- מפזרים את הגרנולה על התבנית כך שנוצרת שכבה אחת כמה שיותר דקה.
- אופים את הגרנולה במשך 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומערבבים היטב עם כף, משטחים שוב על התבנית ומחזירים לאפייה של 10 דקות נוספות.
- לאחר האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומשטחים שוב ומניחים לצינון של כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.
- לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
- מאחסנים בקופסה אטומה בארון.