FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כך תכינו צ'יפס הולנדי במרקם מושלם

הצ'יפס ההולנדי ידוע במרקמו המושלם – פריך מבחוץ ורך מבפנים, וזאת בזכות שיטת הטיגון הכפולה שלו. הכנת הצ'יפס אמנם דורשת קצת סבלנות אבל התוצאה פשוט נהדרת. את הצ'יפס ההולנדי נוהגים לטבול בהרבה מיונז.

מתכון לצ'יפס הולנדי

מצרכים:

  • 8 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה)
  • מים עם קרח
  • שמן לטיגון
  • להגשה: המון מיונז איכותי

הוראות הכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות צ'יפס בעובי שאוהבים.
  2. מעבירים למי קרח ומשרים שעה.
  3. מסננים מהמים ומייבשים היטב בעזרת מגבת או נייר סופג.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ועמוק. כשהשמן חם, מכניסים את הצ'יפס בקבוצות ומטגנים רק עד שהוא מזהיב מעט וכמעט מוכן (הצ'יפס יהיה עדין קצת נוקשה).
  5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. מכסים בנייר סופג או בצלחת מעל.
  6. כעת מחממים שוב את השמן ומטגנים את הצ'יפס, כל פעם כמות קטנה, עד שהוא מזהיב.
  7. מוציאים, מפזרים מלח מעל ומגישים באהבה.
    בתאבון!

עוד מתכוני צ'יפס טעימים במיוחד:

דילוג לתוכן