איך להכין צ’יפס מסעדות + 8 תיבולים מיוחדים

  פורסם בתאריך   על ידי   9 תגובות

צ’יפס רך הוא צ’יפס עצוב. למעשה, אי אפשר אפילו לקרוא לו צ’יפס, אלא מקלות תפוחי אדמה. כדי שבפעם הבאה שאתם מכינים צ’יפס יצא לכם כמו במסעדות, פשוט עקבו אחר ההוראות הללו להכנת צ’יפס מסעדות אמיתי, בחרו תיבול מתאים והחלו לטגן.

מה צריך?
8 תפוחי אדמה אדומים גדולים
שמן לטיגון עמוק
מלח ותבלינים

כלים
2 קערות גדולה
סיר עמוק
הרבה נייר סופג

מה עושים?

1. פורסים את תפוחי האדמה לצ’יפסים. אין כל צורך לקלף את תפוחי האדמה, רק לשטוף אותם היטב.
2. מניחים את הצ’יפס בקערה עם מים עד לכיסוי הצ’יפס. מוסיפים קרח לקערה ומניחים למשך חצי שעה.
3. בינתיים מחממים שמן על הגז, עד לטמפרטורה גבוהה. לצד סיר השמן מכינים תבנית מרופדת בנייר סופג.
4. אחרי ששכב במים, מעבירים את הצ’יפס לנייר סופג לספיגת הנוזלים לגמרי.
5. מכניסים את הצ’יפס, בקבוצות קטנות. מטגנים במשך 3 דקות (רק עד להזהבה קלה מאוד) ומוציאים לתבנית, סופגים היטב את השמן מהצ’יפס.
6. לאחר טיגון ראשוני, מחזירים את הצ’יפס לטיגון חוזר, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, סופגים, מעבירים לתבנית גדולה ומערבבים עם מלח ותבלינים.



עוד כתבות על תפוחי אדמה:
10 שדרוגים טעימים לתפוח אדמה אפוי בתנור
6 טעויות נפוצות שעושים בעת צליית ירקות
עשה ואל תעשה: איך להכין פירה מושלם

טיפים לצ’יפס מושלם

  • תפוחי האדמה צריכים להיות קרים כדי להכין צ’יפס מדהים.
  • אם אתם רוצים להיפטר מעמילן, מומלץ להוסיף המון מלח למים בהם מושרים תפוחי האדמה.
  • לצ’יפס מטוגן באופן אחיד יש לחתוך את תפוחי האדמה באופן שווה.
  • הכי מומלץ: רפדו תבנית של תנור בנייר אפייה, המליחו את התחתית, והוציאו את הצ’יפס מהשמן ישר לתבנית, כך ניתן לערבב בקלות.
  • להמלחה מוצלחת ושווה – המליחו את הצ’יפס בשנייה שהוא יוצא מהשמן וערבבו היטב.
  • מחבת כבדה (וקצת עמוקה) תעזור לחמם את השמן לטמפרטורות גבוהות יותר.
  • אל תשכחו את הרטבים! צ’יפס יבש פחות מוצלח מצ’יפס שמוגש לצד רטבים טעימים.

כמה תיבולים מיוחדים לשדרוג הצ’יפס

צ’יפס מסעדות כבר הכנו, מה עכשיו? עכשיו נדאג לתבל את הצ’יפס בדיוק כפי שאנחנו אוהבים. בעקרון, כמעט כל תיבול לעוף שאתם אוהבים עובד גם עם צ’יפס. אבל אם בא לכם תיבול מעניין, תוכלו לבחור אחד מהרשימה הבאה.

צ’יפס בלאגן
1/2 כפית תבלין גריל
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מרק עוף
2 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
מלח

צ’יפס גריל פיקנטי
1/2 כפית פלפל
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
שן שום כתושה
מלח



צ’יפס שמיר *מומלץ במיוחד
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות שום טרי כתוש
מלח

צ’יפס פרמז’ן
1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
2 שיני שום כתושות
מלח גס

צ’יפס איטלקי
כף בזיליקום מיובש
כף אורגנו מיובש
כף פטרוזיליה קצוצה
כף אבקת שום
כפית תימין יבש
כפית רוזמרין יבש
מעט פלפל
מעט פפריקה



צ’יפס צ’ילי חריף במיוחד
1 פלפל צ’ילי (או חריף אחר) פרוס לטבעות דקות דקות (אפשר להחליף ב-2 כפות תבלין)
מיץ מ-1/4 ליים
1 כף זעתר
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
1/4 כפית סוכר
מלח

תבלין קייג’ון ביתי
רצוי להוסיף כפית מהתבלין לשמן הטיגון.
כפית כמון
כפית כוסברה קצוצה דק
כפית פפריקה
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפיות אורגנו

צ’יפס פסטו פרמז’ן
2 כפות שמן זית
1/3 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
שן שום כתושה
כף רוטב פסטו

אם יש לכם הצעות לתיבול ושדרוג צ’יפס ביתי, נשמח לשמוע אותן. כתבו לנו בתגובות.

מכירים חברים שצריכים שדרוג לצ’יפס שלהם? שתפו את הכתבה!

שיתוף

9 תגובות

  1. משה א. :

    לבורגוס (BBB) יש הרבה מה ללמוד כאן 🙂

  2. משה א. :

    בכיף, אתר האוכל הטוב בישראל!

  3. שי :

    יצא טעים טעים טעים טעיםםםםם
    ציפס פרמגן איטלקי ושמיר יאממיי

  4. אורטל :

    שאלה קטנה, מתי אני מצפה את הצ’יפס בטיבול? לפני הטיגון או אחריו? תודה 🙂

    • היי אורטל,
      בסיום טיגון הצ’יפס מוציאים אותו לנייר סופג, סופגים, מעבירים לתבנית גדולה ומערבבים עם מלח ותבלינים.

      • דפי :

        גרתי בקראוון בארצות הברית ולילה אחד הוא קפא וכך גם חבילת תפוחי האדמה, במקום לזרוק קילפתי ועשיתי צ׳יפס יצא לי הכי טעים בעולם מאז אני פשוט שמה תפוח אדמה במקפיא בבוקר ובצהריים רק מקלפת חותכת ומטגנת לא לוקח בכלל שמן וממש טעים

  5. יוסי :

    הכל נשמע טוב ויפה אהל איך אני עושה את הכל, כלומר איך אני מערבב אותם?
    עם מים?
    או פשוט ככה הכל ביחד וזהו?

  6. איציק :

    מתכונים פשוט טעימים וקלים כל הכבוד !

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *