מלבי + סירופ ורדים • מתכון לקינוח הכי קיצי שיש

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מקורו בטורקיה, הוא מוגש קר ומעליו סירופ מי ורדים מתקתק, אנחנו מדברים על מלבי כמובן! הקינוח הקיצי הכי ממכר שיש, זה שאנחנו לא יכולים להעביר קיץ שלם בלעדיו. היום נלמד להכין מלבי ביתי מקצועי כולל סירופ מי ורדים נהדר.

מתכון: מלבי ביתי מקצועי

המתכון הבא מאוד קל להכנה ותמיד תמיד מצליח. המלבי על בסיס שמנת מתוקה עם קורנפלור וחלב. הוא יוצא במרקם קרמי נהדר ובטעם המושלם.

להכנת המלבי:

  • 4 כוסות חלב
  • 6 כוסות מים
  • 10 כפות קורנפלור
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שמנת מתוקה
  1. בקערה קטנה מערבבים יחדיו 2 כוסות מים וקורנפלור, ממשיכים לערבב עד שהקורנפלור נמס ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול מבשלים על להבה נמוכה 4 כוסות מים, חלב, שמנת מתוקה וסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים היטב למניעת גושים. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  4. כשהמלבי התקרר מחלקים לכלים אישיים ומכניסים למקרר להתייצבות.



להכנת סירופ מי ורדים:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית תמצית מי ורדים
  • טיפה צבע מאכל אדום
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  1. בסיר מרתיחים מים וסוכר ומערבבים טוב, מנמיכים להבה וממשיכים בערבוב למשך 2-3 דקות, עד להסמכה.
  2. מוסיפים תמצית ורדים, מיץ לימון וצבע מאכל ומסירים מהאש.
  3. מצננים את הסירופ לגמרי ושופכים על גבי כוסות המלבי, מחזירים למקרר עד להגשה.

טיפים והמלצות:

הטמפרטורה כן קובעת: השאירו את המלבי במקרר ממש עד לרגע ההגשה, את המלבי יש לאכול קר קר. כמה דקות חוץ והמרקם והטעם עלולים להשתנות.

לא רק קוקוס ופיסטוק: למרות שהתוספות הקלאסיות למלבי בהחלט עושות את העבודה, נסו להוסיף כמה תוספות שאתם אוהבים – תותים או פירות אחרים, אגוזים מסוגים שונים, סירופ שוקולד ואפילו שערות קדאיף יכולים רק להוסיף!

אפשר גם פרווה / טבעוני: למרות שאת המלבי המקורי מכינים עם חלב, יש לנו מתכון מעולה למלבי פרווה על בסיס חלב קוקוס. נסו ולא תתחרטו >> מלבי טבעוני מעולה

עוד קינוח שאנחנו ממש אוהבים להכין (ועוד יותר אוהבים להשוויץ איתו לאורחים) הוא פאי פקאן. צפו בסרטון ואם אהבתם >> קליק למתכון באתר

מתכון מומלץ: עוגה עם מלבי!

עוגת קדאיף עם סולת ופיסטוקים

עוגה יפהפייה ומרשימה שמתאימה לערב שבועות, לשבת או סתם לאירוח חלבי. העוגה משלבת סולת, שערות קדאיף, פיסטוקים, שקדים וכל טוב.

על ידי FoodisGood

 

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *