עוגת קדאיף עם סולת ופיסטוקים

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

עוגה יפהפייה ומרשימה שמתאימה לערב שבועות, לשבת או סתם לאירוח חלבי. העוגה משלבת סולת, שערות קדאיף, פיסטוקים, שקדים וכל טוב.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 45 דקות

    55 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • תבנית זכוכית קוטר 22

מצרכים למתכון

לקדאיף

300 גרם אטריות קדאיף (חצי חבילה)

100 גרם חמאה מומסת

למילוי

ליטר חלב + כוס

2 סוכר וניל

גרידה מלימון שלם

כוס סולת

50 גרם חמאה

לסירופ

1.5 כוסות סוכר

כוס מים

מיץ מחצי תפוז

לקישוט

פיסטוקים קצוצים גס

שקדים קצוצים גס

סירופ מלבי אדום

הוראות הכנה

נפשיר את שערות הקדאיף, נפורר בעדינות ונערבב עם חמאה מומסת.

נסדר 1/3 מכמות הקדאיף בתחתית תבנית זכוכית קוטר 22 ונאפה כמה דקות רק עד להזהבה.

בבסיר גדול נרתיח חלב עם סוכר וניל וגרידת לימון, כשהחלב רותח נוסיף לסיר את הסולת בהדרגה ותוך ערבוב בלתי פוסק עד לספיגת כל הנוזלים בסולת ולהסמכה קלה של התערובת.

נוסיף 50 גרם חמאה ונמשיך לערבב עד להמסה מוחלטת של החמאה.

נכבה את האש ונצנן את התערובת במשך 10 דקות.

ניצוק חצי מכמות המילוי על שערות הקדאיף בתבנית, נפזר את 1/2 מכמות שערוץ הקדאיף שנותרו במרכז וניצוק את חצי המילוי שנותר.

נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות במשך 45 דקות.

בינתיים נכין סירופ מתוק ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ וערבוב להמסה מוחלטת של הסוכר.

כשהעוגה מוכנה ניתוק מעליה את הסירופ החם ונרטיב את כולה באופן שווה.

נפזר את אטריות הקדאיף שנותרו ונכניס לאפייה קצרה רק עד להזהבת השערות.

נפזר פיסטוקים ושקדים קצוצים ונקשט בסירופ מלבי אדום.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00