עוגת פירות יער מיוחדת וסופר מוצלחת שתרשים את כולם! השילוב של עוגת שוקולד פאגד' יחד עם פירות היער נותן לנו עוגה מפתיעה מטעם ובמרקם.
מתכון לעוגת פירות יער
מצרכים:
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 200 גרם חמאה
- 3.5 כוסות קמח לבן
- 5 כפות גדושות קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 5 ביצים מופרדות
- 300 – 400 גרם מיקס פירות יער מכל סוג שאוהבים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 32*25 בנייר אפייה.
- בסיר קטן מחממים חלב, חמאה, קקאו, סוכר וסוכר וניל. מערבבים ומחממים עד שהחמאה מומסת. מכבים את האש ומקררים לחלוטין.
- מוסיפים חלמונים לתערובת הקקאו שהתקררה, אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב.
- מקציפים חלבונים עם קורט מלח לקצף נוקשה. יוצקים פנימה לאט את תערובת הקקאו, תוך ערבוב עדין עם מרית, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לקערה מערבבים בעדינות.
- מערבבים פנימה כשני שליש מכמות הפרי.
- שופכים את הבלילה על תבנית האפייה, מפזרים מעל את הפירות הנותרים ואופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
- מאפשרים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר ומגישים.
בתאבון!