FoodisGood

FOODISGOOD



עוגת פטל עם קרמבל קינמון

על ידי מתוק לי  

מתכון קל לעוגה בחושה רכה של פטל עם פירורי קרמבל קינמון. שילוב נהדר של טעם האוכמניות עם קינמון ונגיעות וניל. את הפטל אפשר להחליף באוכמניות או תותים.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 25 דקות

    50 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית מרובעת 23 סמ'

מצרכים למתכון

175 גרם קמח תופח

200 גרם חמאה קרה

2 כפות סוכר חום דמררה

2 כפיות שטוחות קינמון

175 גרם אבקת סוכר

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

200 גרם פטל (טרי או קפוא)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים עם מעט חמאה תחתית של תבנית מלבנית / מרובעת (23 ס"מ).

בקערה בינונית מערבבים 2 כפות קמח עם 25 גרם חמאה, סוכר דמררה וקינמון. מערבבים היטב על-ידי שפשוף בין האצבעות עד לקבלת מרקם של פירורי לחם לחים. עם הפירורים שנוצרו מרפדים היטב את תחתית התבנית, מהדקים טוב טוב.

את הקמח הנותר, החמאה הנותרת ואבקת הסוכר מערבבים בקערה יחד עם ביצים ותמצית וניל, מערבבים עד שהכל משתלב היטב. מקפלים אל תוך התערובת חצי מכמות הפטל רק עד לפיזור שווה.

יוצקים את הבלילה על גבי הפירורים שבתבנית, מפזרים את הפטל שנותרו באופן שווה מעל לבלילה.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 45-50 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות.

מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ופורסים פרוסות.

ניתן לבחור פטל שחור / אדום.
את הפטל אפשר להחליף באוכמניות או תותים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00