קרם ברולה עם פירות יער ושוקולד לבן

על ידי MisterCupcake  

קרם ברולה עשיר בוניל, עם הפתעת שוקולד לבן ואוכמניות שמתגלים בביס הראשון. בתיאבון! 🙂

מצרכים למתכון

375 מ"ל שמנת (מיכל וחצי)

2 מקלות וניל

60 גרם חלמונים (בערך מ-3 ביצים)

60 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף אחת) + 60 גרם סוכר נוספים

100 גרם שוקולד לבן

חופן פירות יער לבחירתכם, אני השתמשתי בפטל ואוכמניות

הוראות הכנה

חממים תנור ל150 מעלות

בסיר מחממים את השמנת. פותחים את מקל הוניל, מוציאים את התרמילים, ומכניסים את התרמילים ואת המקל לסיר.

מוסיפים את השוקולד הלבן וממשיכים לחמם עד לבעבוע בשוליים (התחלה של רתיחה)

בינתיים, בקערה חסינת חום, מערבבים עם מטרפה את החלמונים והסוכר (ה-60 גרם הראשונים), בערך דקה-שתיים, עד שהחלמונים מקבלים גוון בהיר יותר

כשהשמנת מתחילה לבעבע (לרתוח) – שופכים אותה באיטיות על החלמונים והסוכר תוך כדי ערבוב, על מנת להשוות טמפרטורות.

מסננים את הבלילה שהתקבלה

לוקחים קעריות חסינות חום, ומפזרים בתחתית פירות יער. שופכים מעליהן את הבלילה.

מניחים את הקעריות בתבנית אפייה. שופכים בתוך התבנית מים, מסביב לקעריות, עד למחצית מגובה הקעריות.

מכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שמרכז הבלילה רוטט, אך הוא יציב בשוליים

מצננים לטמפרטורת החדר

מפזרים מעל הקרם שכבה אחידה של סוכר (מ-60 גרם הנוספים) ושורפים את הסוכר בעדינות יחד עם ברנר. במידה ואין ברנר בבית – מחממים תנור ל200 מעלות על תכנית טורבו, מניחים את הקרם בתבנית על המגש הגבוה ביותר ואופים למשך 5-7 דקות, עד שהסוכר מקבל גוון זהוב-שחום אחיד

מגישים מיד 🙂

בתיאבון!!

תמונות של המתכון, שלב אחרי שלב, נמצאות בבלוג שלי:
http://www.mistercupcake.net/vanilla_creme_brule/
מוזמנים להכנס, בתיאבון!! 🙂

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00