המעדן המושלם, הקינוח המפנק, ארוחת הבוקר הכי טעימה. תקראו לזה איך שבא לכם, כל עוד זה עשוי משוקולד, בציפוי שוקולד ובמילוי שוקולד – אנחנו בפנים! מתכון פשוט להכנת קרפ שוקולד מושלם במילוי קצפת שוקולד מדליקה.
לקרפים:
- 4 ביצים
- 240 מ"ל חלב
- 80 גרם קמח
- 40 גרם אבקת קקאו
- 2 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
לקצפת שוקולד:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד
- כף אבקת סוכר (או יותר)
איך מכינים?
- בקערה גדולה טורפים ביצים, מוסיפים חלב וטורפים עוד קצת.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת קקאו, סוכר ומלח.
- מאחדים את הקערות ומערבבים היטב עש שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
- מחממים מחבת שטוחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים מעט שמן ויוצקים רבע כוס מבלילת הקרפ, תוך כדי סיבוב המחבת על מנת שהבלילה תתפרס לכל אורך המחבת.
- מבשלים למשך כדקה, מפרידים את קצוות הקרפ מדפנות המחבת בזהירות והופכים את הקרפ על צידו השני.
- כך עושים עם שארית הבלילה.
למילוי קצפת שוקולד:
- בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר כדקה.
- תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, מוסיפים אינסטנט שוקולד.
- ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת עמידה, תפוחה ויציבה.
המתכון הזה הוא הגיוון המושלם לקרפ הרגיל, אבל אם אתם אוהבים את הקינוחים הקלאסיים, ההמלצות שלנו:
ואיך אפשר בלי כדורי שוקולד? כל אוהב שוקולד מושבע יאהב את המתכון הבא, צפו בסרטון הקצרצר:
את המתכון הכתוב + מגוון גרסאות מעניינות תמצאו ממש כאן >> כדורי שוקולד