FoodisGood

כך תכינו חביתה מנצחת + 6 שדרוגים מעניינים

הרבה מאכלים ניתן להכין עם ביצים, אבל חביתה היא הפופולרית ביותר. היא סוגרת לנו פינה בארוחת ערב, היא מתאימה גם לסנדוויץ' של הבוקר, מה נגיד? אנחנו אוהבים אותה! אז נכון שכדי להכין חביתה לא צריך להיות מאסטר במטבח, אבל בכל זאת – כמו בכל מתכון, לחביתה המושלמת סוד משלה. אז איך מכינים חביתה אוורירית ומוצלחת ועם אילו תוספות כדאי לשדרג אותה?

מה צריך?

  • 2 ביצים
  • 1/8 כפית מלח
  • כף שמנת לבישול / מים
  • 1-2 כפות שמן לטיגון החביתה

איך מכינים?

  1. שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בתנועות מעגליות בעזרת מזלג, עד שנוצרת בלילה אחידה לגמרי.
  2. מחממים שמן במחבת במשך כחצי דקה ורק כשהשמן חם מוסיפים את הביצים.
  3. מטגנים על להבה בינונית נמוכה (לא גבוהה!), ניתן לסגור עם מכסה בכדי להקל על השלב הבא.
  4. כאשר קצוות החביתה מוכנים והיא נראית יציבה מספיק, בערך לאחר 1-2 דקות של טיגון, זה הזמן להפוך אותה – מכניסים את המרית בעדינות עד לחצי עומק החביתה והופכים בזריזות.
  5. מטגנים עוד 30 שניות וסוגרים להבה.

חביתה עם תוספות? זה קל!

  • לחביתת בצל או פטריות: את הבצל והפטריות מטגנים לפני החביתה, ורק מעליהם מוסיפים את הביצים. קוצצים 1/2 בצל קטן ככל שניתן או פורסים 1/2 סלסילת פטריות טריות – מטגנים במחבת עם כף שמן, רק לאחר שהבצל הופך שקוף או הפטריות משחימות מוסיפים את תערובת הביצים.
  • לחביתת ירק: את עשבי התיבול (תרד או כרישה גם כן) מומלץ לקצוץ ולפזר ממש במקביל להוספת הביצים למחבת. ניתן להשתמש בבצל ירוק / שמיר / פטרוזיליה / כוסברה ואפילו תרד, מנגולד, כרישה וכד'.. מוסיפים את הביצים למחבת ומעליהן את הירק וממשיכים בהכנה כרגיל.
  • לחביתת גבינה: את הגבינות מומלץ להוסיף לאחר שהחביתה כמעט מוכנה – לאחר שהופכים את החביתה ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הגבינות, ומקפלים ומטגנים עוד כ-10 שניות.

זמן לשדרוג: 6 מתכוני חביתות משודרגות למעיזים :)

מתכון לחביתת ירק וירקות צבעוניתBy liatKאין כמו חביתת ירק לארוחת בוקר מפנקת, מתכון מעולה לחביתת ירק קלה ומהירת הכנה, ניתן להגיש בצלחת או בבגט. פשטידת תרד או מנגולד על מחבתBy miriYמתכון קל לפשטידת תרד או מנגולד (מה שאוהבים). פשטידה פרווה שמכינים על מחבת – ללא תנור כלל! כל מה שצריך זה מחבת טלפון טובה וכמה מצרכים בסיסיים! בתאבון.. אומלט תפוחי אדמהBy foodisgoodכשרוצים להכין משהו מהלב לכל בני המשפחה, אומלט תפוחי אדמה ובצל הוא פתרון נהדר לארוחת בוקר מושקע ומפנקת. מתכון שכל אחד יכול להכין! מגידים לצד סלט ובינות ונהנים. ניתן להכין בטיגון או באפייה. אומלט ירקות ואורז בצ'יקBy foodisgoodפתרון נהדר לארוחת ערב בריאה, משביעה וצבעונית. אומלט ירקות עם אורז וביצים שקל להכין והכי כיף להגיש עם שמנת חמוצה וסלט עגבניות. פריטטה קישואים, עגבניות שרי ובולגריתBy Merav Yonaeפריטטה קלה להכנה, מושלמת לארוחת בוקר שבת. הפריטטה אפויה בתנור ומשלבת קישוא, עגבניות שרי וגבינה בולגרית – שילוב מנצח! פריטטת ברוקולי חלבית בקלותBy miriYאם אתם מארגנים אירוח חלבי, תמיד כדאי שתהיה פריטטה טובה ומושקעת. מתכון לפריטטת ברוקולי קלה להכנה עם עגבניות שרי וכל טוב.
עוגת גבינה אפויה עם ביסקוויטים וחמאת בוטנים

מתכון לעוגת גבינה פשוטה להכנה אבל טעימה ביותר, עם ביסקוויטים בתחתית, גבינה בחושה במרכז וחמאת בוטנים מעל שנותנת טעם מפתיע ומשגע. אפשר להחליף את העוגיות בתחתית לכל טעם שאוהבים ולקבל בכל פעם עוגה בטעם אחר.

פנקייק יפני עבה ופלאפי בטירוף

מה שמייחד את הפנקייק היפני הוא המרקם האוורירי שלו והגובה המאוד גבוה שהוא מגיע אליו, זאת בזכות שילוב המרכיבים ואופן ההכנה. מתכון לפנקייק יפני עבה במיוחד, זהוב ופריך מבחוץ, רך מבפנים.

16 מתכונים לסלטים ביתיים לעל האש מוצלח

מחפשים לשדרג את נבחרת הסלטים שלכם? סידרנו לכם 16 מתכונים לסלטים ביתיים שכל אחד חייב להכיר + טיפים לחיתוך וניקיון ירקות. הכינו מגוון סלטים צבעוניים למנגל עשיר וטעים במיוחד.

דילוג לתוכן