הרבה מאכלים ניתן להכין עם ביצים, אבל חביתה היא הפופולרית ביותר. היא סוגרת לנו פינה בארוחת ערב, היא מתאימה גם לסנדוויץ' של הבוקר, מה נגיד? אנחנו אוהבים אותה! אז נכון שכדי להכין חביתה לא צריך להיות מאסטר במטבח, אבל בכל זאת – כמו בכל מתכון, לחביתה המושלמת סוד משלה. אז איך מכינים חביתה אוורירית ומוצלחת ועם אילו תוספות כדאי לשדרג אותה?
מה צריך?
- 2 ביצים
- 1/8 כפית מלח
- כף שמנת לבישול / מים
- 1-2 כפות שמן לטיגון החביתה
איך מכינים?
- שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בתנועות מעגליות בעזרת מזלג, עד שנוצרת בלילה אחידה לגמרי.
- מחממים שמן במחבת במשך כחצי דקה ורק כשהשמן חם מוסיפים את הביצים.
- מטגנים על להבה בינונית נמוכה (לא גבוהה!), ניתן לסגור עם מכסה בכדי להקל על השלב הבא.
- כאשר קצוות החביתה מוכנים והיא נראית יציבה מספיק, בערך לאחר 1-2 דקות של טיגון, זה הזמן להפוך אותה – מכניסים את המרית בעדינות עד לחצי עומק החביתה והופכים בזריזות.
- מטגנים עוד 30 שניות וסוגרים להבה.
חביתה עם תוספות? זה קל!
- לחביתת בצל או פטריות: את הבצל והפטריות מטגנים לפני החביתה, ורק מעליהם מוסיפים את הביצים. קוצצים 1/2 בצל קטן ככל שניתן או פורסים 1/2 סלסילת פטריות טריות – מטגנים במחבת עם כף שמן, רק לאחר שהבצל הופך שקוף או הפטריות משחימות מוסיפים את תערובת הביצים.
- לחביתת ירק: את עשבי התיבול (תרד או כרישה גם כן) מומלץ לקצוץ ולפזר ממש במקביל להוספת הביצים למחבת. ניתן להשתמש בבצל ירוק / שמיר / פטרוזיליה / כוסברה ואפילו תרד, מנגולד, כרישה וכד'.. מוסיפים את הביצים למחבת ומעליהן את הירק וממשיכים בהכנה כרגיל.
- לחביתת גבינה: את הגבינות מומלץ להוסיף לאחר שהחביתה כמעט מוכנה – לאחר שהופכים את החביתה ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הגבינות, ומקפלים ומטגנים עוד כ-10 שניות.