FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה אפויה עם ביסקוויטים וחמאת בוטנים

מתכון לעוגת גבינה פשוטה להכנה אבל טעימה ביותר, עם ביסקוויטים בתחתית, גבינה בחושה במרכז וחמאת בוטנים מעל שנותנת טעם מפתיע ומשגע. אפשר להחליף את העוגיות בתחתית לכל טעם שאוהבים ולקבל בכל פעם עוגה בטעם אחר.

מתכון לעוגת גבינה וחמאת בוטנים

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • 220 גרם ביסקוויטים או עוגיות מכל סוג שאוהבים
    100 גרם חמאה

למילוי:

  • 750 גרם גבינת לבנה 9% בטמפרטורת החדר
  • 225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 5 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם חמאת בוטנים חלקה
  • בוטנים קלויים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות (ללא טורבו).
  2. מרפדים תבנית 26 ס"מ עגולה בנייר אפייה ומשמנים בחמאה.

להכנת הבסיס:

  1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
  2. ממיסים את החמאה, מצננים מעט ושופכים על הפירורים.
  3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה מיישרים ומהדקים לדפנות ולתחתית.

להכנת המילוי:

  1. שמים את כל המרכיבים בקערה או קערת מיקסר גדולה ומערבבים רק עד שילוב המרכיבים וקבלת תערובת חלקה.
  2. שופכים את התערובת על תחתית העוגה, מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 60 דקות.
  3. רצוי לשים בתחתית התנור תבנית עם מים כדי לייצר אדים בזמן האפייה.
  4. משאירים את העוגה בתנור עד שתתקרר לחלוטין.

להכנת הציפוי:

  1. ממיסים במיקרוגל חמאה, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים לקבלת תערובת נוזלית חלקה.

להרכבת המנה:

  1. מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים מעל חמאת הבוטנים ומזיזים את העוגה בעדינות לצדדים, כך שהציפוי יכסה באופן שווה על כל העוגה.
  2. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, מפזרים בוטנים ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוגות גבינה נפלאות:

דילוג לתוכן