FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט טופו ובטטה על מצע קייל

מתכון לסלט טופו מהיר ובריא עם בטטה וקייל. סלט צבעוני ומשביע לצד רוטב טחינה ביתי נהדר.

מצרכים:

  • 300 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות
  • 300 גרם קייל שטוף היטב וחתוך לחתיכות (אם אין קייל ניתן להשתמש בתערובת ירוקים)
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקובית
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף זעתר
  • 1 כף שקדים קצוצים גס
  • 25 גרם גבינת פרמזן
  • קורט מלח
לרוטב הטחינה:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטחינה, טורפים היטב ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים את קוביות הבטטה על מגש האפייה, יוצקים מעל כף שמן, מתבלים בזעתר ומלח.
  4. צולים במשך 20 דקות, עד שהבטטה מוכנה.
  5. מגלגלים את קוביות הטופו בקורנפלור, עד שהן מצופות מכל הצדדים.
  6. מחממים שתי כפות שמן במחבת על אש בינונית ומקפיצים את הטופו כ – 5 דקות, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
  7. מרכיבים את הסלט – מניחים בקערה את הקייל, מפזרים מעל בטטה קלויה וקוביות טופו.
  8. מפזרים שקדים קצוצים וגבינת פרמז'ן מגוררת ולסיום מזלפים רוטב טחינה מעל ומגשים.
    בתאבון!

עוד מתכונים עם טופו

עוד סלטים מיוחדים

דילוג לתוכן