מתכון לסלט טופו מהיר ובריא עם בטטה וקייל. סלט צבעוני ומשביע לצד רוטב טחינה ביתי נהדר.
מצרכים:
- 300 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות
- 300 גרם קייל שטוף היטב וחתוך לחתיכות (אם אין קייל ניתן להשתמש בתערובת ירוקים)
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקובית
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפות שמן
- 1 כף זעתר
- 1 כף שקדים קצוצים גס
- 25 גרם גבינת פרמזן
- קורט מלח
לרוטב הטחינה:
- 1 כף שמן זית
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית דבש
- 1 כפית חרדל דיז'ון
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטחינה, טורפים היטב ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את קוביות הבטטה על מגש האפייה, יוצקים מעל כף שמן, מתבלים בזעתר ומלח.
- צולים במשך 20 דקות, עד שהבטטה מוכנה.
- מגלגלים את קוביות הטופו בקורנפלור, עד שהן מצופות מכל הצדדים.
- מחממים שתי כפות שמן במחבת על אש בינונית ומקפיצים את הטופו כ – 5 דקות, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
- מרכיבים את הסלט – מניחים בקערה את הקייל, מפזרים מעל בטטה קלויה וקוביות טופו.
- מפזרים שקדים קצוצים וגבינת פרמז'ן מגוררת ולסיום מזלפים רוטב טחינה מעל ומגשים.
בתאבון!