סלט קיסר אמיתי + מתכון לרוטב מנצח

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

אי שם באיטליה, השף צ’זרה קרדיני בעל מסעדת שף, הכין סלט מהמצרכים האחרונים שנותרו במסעדה לאחר יום עמוס, על מנת לא לאכזב את קהל המסעדה היוקרתית. למרבה הפלא המנה תפסה תאוצה והפכה למפורסמת בכל העולם וכיום משווקת בשם סלט קיסר (Cesare Cardini).

מתכון: סלט ורוטב קיסר אמיתי

סלט החסה המפורסם מתבלט בייחוד בגלל הרוטב המעניין שלו, שנקרא גם הוא רוטב קיסר. הוא מתבסס על חסה, גבינת פרמז’ן וקרוטונים.

מצרכים

  • 4 שיני שום כתושות
  • 6 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת
  • ¾ כוס קרוטונים
  • 1 ראש חסה מחולק לעלים חתוכים

לרוטב קיסר

  • ¾ כוס מיונז
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח פלפל לפי טעם
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מים קרים



אופן ההכנה

  1. בקערה קטנה משלבים 3 שיני שום עם מיונז, כף מים, 2 כפות גבינת פרמזן, חרדל ומיץ לימון.
  2. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני, חותכים את 3 שיני השום הנותרות לרבעים ומוסיפים למחבת.
  4. מבשלים ומערבבים עד להשחמת השום ומוציאים אותו מהמחבת.
  5. מערבבים את החסה בקערה גדולה עם הרוטב המוכן ומפזרים את שאר הפרמז’ן ואת הקרוטונים.

3  רטבים מעניינים שכדאי להכיר

שיתוף

תגובה אחת

  1. חוה דר :

    לא רשום מה עושים עם השמן והשום המבושל

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *