FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד צ'יפס עסיסית באינגליש קייק

הנה עובדה – כולם אוהבים שוקולד צ'יפס 😁 יש משהו קסום בעוגת שוקולד צ'יפס קלאסית שלא מתיימרת להיות העוגה הכי מרשימה בעולם, אלא פשוט מצליחה ללוות כוס קפה בצורה שקטה ומושלמת. כזאת היא עוגת השוקולד צ'יפס שלנו – סופר קלה להכנה, יפה ומוצלחת ובשקט בשקט עוד תכבוש את ליבכם ותתגנב למטבח שלכם בכל שבוע. תיהנו ממתכון מצוין לעוגת היום-יום המושלמת.

זמן עבודה: 15 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק (מתאימה גם לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

*שימו לב: יש לנו את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס, אל תפספסו אותו!
למתכון >> עוגיות שוקולד צ'יפס

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח מנופה (350 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • קורט מלח
  • 4 ביצים שלמות, ללא הפרדה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 גביע שמנת מתוקה או קצפת צמיחת (ריץ') לעוגה פרווה
  • 1 כוס שבבי שוקולד צ'יפס מריר / חלב + כף קמח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה חומרים יבשים: קמח, אבקת אפיה, אינסטנט פודינג וניל ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת בלילה תפוחה מאוד (3-4 דקות).
  4. מוסיפים שמן ושמנת לקערת הביצים, תוך כדי ערבוב ובזרם דק.
  5. מוסיפים בהדרגה את קערת היבשים לקערת הרטובים ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה וללא גושים (בלילת העוגה יוצאת כמו פודינג).
  6. מערבבים בקערה שבבי שוקולד צ'יפס עם כף קמח – ערבוב טוב כדי שהקמח יצפה את כל השוקולד צ'יפס.
  7. שופכים את השוקולד צ'יפס לתוך בלילת העוגה ומערבבים היטב כדי שהשבבים יתפזרו בעוגה באופן שווה. כדאי לשמור חלק מהשוקולד צ'יפס בצד ולפזר על העוגה מלמעלה לאחר העברתה לתבנית.
  8. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (מפזרים את השוקולד צ'יפס ששמרנו) ואופים בתנור החם כ-40 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש.
  9. מצננים לטמפרטורת החדר ופורסים. בתאבון!

עוד עוגות יום-יומיות שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן