הנה עובדה – כולם אוהבים שוקולד צ'יפס 😁 יש משהו קסום בעוגת שוקולד צ'יפס קלאסית שלא מתיימרת להיות העוגה הכי מרשימה בעולם, אלא פשוט מצליחה ללוות כוס קפה בצורה שקטה ומושלמת. כזאת היא עוגת השוקולד צ'יפס שלנו – סופר קלה להכנה, יפה ומוצלחת ובשקט בשקט עוד תכבוש את ליבכם ותתגנב למטבח שלכם בכל שבוע. תיהנו ממתכון מצוין לעוגת היום-יום המושלמת.
זמן עבודה: 15 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק (מתאימה גם לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
*שימו לב: יש לנו את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס, אל תפספסו אותו!
למתכון >> עוגיות שוקולד צ'יפס
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח מנופה (350 גרם)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- קורט מלח
- 4 ביצים שלמות, ללא הפרדה
- 3/4 כוס שמן
- 1 גביע שמנת מתוקה או קצפת צמיחת (ריץ') לעוגה פרווה
- 1 כוס שבבי שוקולד צ'יפס מריר / חלב + כף קמח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה חומרים יבשים: קמח, אבקת אפיה, אינסטנט פודינג וניל ומלח.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת בלילה תפוחה מאוד (3-4 דקות).
- מוסיפים שמן ושמנת לקערת הביצים, תוך כדי ערבוב ובזרם דק.
- מוסיפים בהדרגה את קערת היבשים לקערת הרטובים ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה וללא גושים (בלילת העוגה יוצאת כמו פודינג).
- מערבבים בקערה שבבי שוקולד צ'יפס עם כף קמח – ערבוב טוב כדי שהקמח יצפה את כל השוקולד צ'יפס.
- שופכים את השוקולד צ'יפס לתוך בלילת העוגה ומערבבים היטב כדי שהשבבים יתפזרו בעוגה באופן שווה. כדאי לשמור חלק מהשוקולד צ'יפס בצד ולפזר על העוגה מלמעלה לאחר העברתה לתבנית.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (מפזרים את השוקולד צ'יפס ששמרנו) ואופים בתנור החם כ-40 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש.
- מצננים לטמפרטורת החדר ופורסים. בתאבון!