רעיון נפלא לארוחת ערב זריזה לכל המשפחה – מתכון לפשטידה קלה מאוד להכנה שמוכנה בתוך רבע שעה בלבד. הפשטידה משלבת ביצים, קוביות תפוחי אדמה ומגוון תבלינים לטעם נפלא!
מצרכים:
- חצי קילו תפוחי אדמה
- מים לבישול תפוחי האדמה
- חצי כפית מלח למי הבישול
- 3 ביצים
- רבע כפית מלח + עוד רבע כפית מלח לתפוחי האדמה במחבת
- רבע כפית פלפל שחור + עוד רבע כפית פלפל שחור לתפוחי האדמה במחבת
- חצי כפית פפריקה
- חצי כפית אורגנו מיובש
- 2 כפות חלב
- קוביית חמאה לטיגון
הוראות הכנה:
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ושוות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים ומלח עד לריכוך ומנקזים במסננת.
- בקערה גדולה מערבבים ביצים עם רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, פפריקה, אורגנו וחלב. מקציפים היטב.
- במחבת רחבה וכבדה ממיסים קוביית חמאה ובה מטגנים קלות את קוביות תפוחי האדמה, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- יוצקים למחבת עם תפוחי האדמה את תערובת הביצה ומערבבים קלות, משטחים את תפוחי האדמה בעזרת מרית.
- מטגנים עם מכסה על להבה בינונית במשך 6 דקות, הופכים על צלחת ומחזירים בזהירות למחבת להמשך טיגון של כ-4 דקות נוספות.
*ניתן להמיס על גבי הפשטידה גבינה מגוררת לפני ההגשה. בתאבון!