FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת קוביות תפוחי אדמה במחבת

רעיון נפלא לארוחת ערב זריזה לכל המשפחה – מתכון לפשטידה קלה מאוד להכנה שמוכנה בתוך רבע שעה בלבד. הפשטידה משלבת ביצים, קוביות תפוחי אדמה ומגוון תבלינים לטעם נפלא!

מצרכים:

  • חצי קילו תפוחי אדמה
  • מים לבישול תפוחי האדמה
  • חצי כפית מלח למי הבישול
  • 3 ביצים
  • רבע כפית מלח + עוד רבע כפית מלח לתפוחי האדמה במחבת
  • רבע כפית פלפל שחור + עוד רבע כפית פלפל שחור לתפוחי האדמה במחבת
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית אורגנו מיובש
  • 2 כפות חלב
  • קוביית חמאה לטיגון

הוראות הכנה:

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ושוות.
  2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים ומלח עד לריכוך ומנקזים במסננת.
  3. בקערה גדולה מערבבים ביצים עם רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, פפריקה, אורגנו וחלב. מקציפים היטב.
  4. במחבת רחבה וכבדה ממיסים קוביית חמאה ובה מטגנים קלות את קוביות תפוחי האדמה, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  5. יוצקים למחבת עם תפוחי האדמה את תערובת הביצה ומערבבים קלות, משטחים את תפוחי האדמה בעזרת מרית.
  6. מטגנים עם מכסה על להבה בינונית במשך 6 דקות, הופכים על צלחת ומחזירים בזהירות למחבת להמשך טיגון של כ-4 דקות נוספות.
    *ניתן להמיס על גבי הפשטידה גבינה מגוררת לפני ההגשה. בתאבון!

עוד מנות מעולות שמכינים על המחבת:

  1. עוגת תפוחים על המחבת ב-10 דק'
  2. בראוניז על המחבת (בלי להפעיל תנור!)
  3. נאן – לחם הודי ממולא גבינה
דילוג לתוכן