עוגת תפוחים על המחבת ב-10 דק’

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של תמי גוגו לעוגת תפוחי עץ טעימה וקלה להכנה. את העוגה מכינים על המחבת בלבד, מבלי להדליק תנור כלל. 10 דקות בלבד ויש לכם עוגה מעולה לראש השנה או לכל יום אחר.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 5 דקות

    10 דקות

    15 דקות

  • 6 פרוסות עוגה גדולות

מצרכים למתכון

2 ביצים

4 כפות סוכר

50 גרם חמאה מומסת

1 אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

5 כפות קמח

2-3 כפות שמן

2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות דקות

1 כף סוכר

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב ביצים, 4 כפות סוכר, תמצית וניל, חמאה ואבקת אפייה לבלילה אחידה.

נמשיך בערבוב ונוסיף לקערה גם את הקמח, נטרוף עד לבלילה חלקה ללא גושים.

נשמן מחבת ובה נטגן את פרוסות תפוחי העץ יחד עם כף סוכר. נטגן כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב בעדינות ונעביר ללהבה נמוכה.

את בלילת העוגה ניצוק מעל לתפוחי העץ במחבת ניישר ונסדר, נכסה במכסה ונמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתחתית מזהיבה.

כשתחתית העוגה מזהיבה נהפוך את העוגה בזהירות לצד שני ונבשל על להזהבת התחתית.

לאחר כמה דקות על המחבת עוגת תפוחי העץ שלנו מוכנה, נכבה את הגז ונהפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.

נבזוק אבקת סוכר ונגיש את העוגה לאחר צינון קל.

עוגה נהדרת שניתן להכין גם עם בננות, תותים או אפרסקים.

זה המתכון הכי טוב לעוגת תפוחי עץ >> עוגת תפוחים מנצחת!

עוד עוגות שתאהבו:

  1. עוגת תפוזים
  2. עוגת מייפל
  3. עוגת ביסקוויטים
  4. עוגת שוקולד
  5. עוגת גבינה

שתפו את המתכון >>

36 דירוגים וחוות דעת

זהר

01/10/2018

לא מבין איך יצא טעים אם שמתם שקית אבקת אפייה על 5 כפות קמח….לי יצא טיפה מלוח…הכוונה ניראה לי לכפית אבקת אפיה.
דבר נוסף…לא צריך להכניס לתנור כדי שיאפה למעלה…פשוט…על מחבת ה 24 שמים כמכסמ מחבת 28…יוצא 10….
נראה שקצת קינמון יוסיף המון. העוגה יוצאת טעימה חבלז.

אנסטסיה

09/05/2017

היי הכנתי כבר פעם אחד ויצאה פשוט מושלם אני רוצה לעשות שוב פעם אבל נתקעתי בלי קמח רגיל יש לי רק קמח מלא העם זה עדיין יצא טוב והכמויות הם אותם כמויות?

דורין

28/12/2016

מה אפשר לשים במקום חמאה?
אנחנו לא אוהבים.

foodisgood

15/09/2016

היי יובל,
אפשר לאפות בתנור (עם גוף החימום התחתון), אפשר גם להפוך על מחבת נוספת.

יובל מור

04/09/2016

אפשר במקום להפוך את העוגה כדי שלא תהרס אפשר להכניס אותה לתנור רק כדי שתאפה בצד שלא הפכתי?

א

30/08/2016

אפשר להחליף תפוחים באגסים?

רונית

20/07/2016

היי איך מדפיסים מתכונים?
לא מוצאת אופציה כזאת באתר
תודה

foodisgood

05/06/2016

היי אייל,
גודל המחבת 26.

היי לי,
ככל הנראה השתמשת במחבת קטנה מידי,
תוכלי תמיד לנסות ולחמם מחבת נוספת ולהפוך לתוכה את העוגה.

אייל

10/05/2016

שאלה מה גדול המחבת? תודה

לי

10/05/2016

הי, יצא טעים מאוד אך התפרק לגמרי כשניסיתי להפוך. החלק התחתון היה שחום ומוזהב, החלק העליון היה נוזלי וזה חירבש את הכל. עצות וטיפים לאיך להרים בצורה נכונה?

foodisgood

20/03/2016

היי לימור,
לא כדאי להכפיל כמויות כי את העוגה מכינים על המחבת.
ניתן להכין בתנור ולהכפיל כמויות.

לימור

18/03/2016

היי אם אני רוצה שתצא גבוהה כמו בתנור אפשר להכפיל כמויות של הבלילה?

foodisgood

05/03/2016

היי קרינה,
בהחלט ניתן להכין את העוגה עם פירות אחרים, כ-300 גרם מכל פרי שתבחרי.
פירות מומלצים: שזיפים, משמשים, בננות, תותים, אפרסקים ועוד..
פירות הדר פחות מומלצים בגלל כמות הנוזלים שעלולה לגרום לעוגה להתפרק.

קרינה

04/03/2016

היי אם להכין את העוגה עם פירות אחרים מהי הכמות לשים למתכון?כמה בננות לשים? או האם מותר לשים קיווי או תפוזים או קלמנטינות ומהי הכמות וכמה זמן לטגן צריך?
מאוד רוצה להכין את המתכון תודה.

לאה

19/02/2016

אייך יודעים שהפירות הושחמו?

לאה

19/02/2016

יש לשים לב שבגירסת ההדפסה מסיבה כל שהיא נשמט סעיף 4 באופן ההכנה.
אדרג לאחר סיום ההכנה

יהודיתי

22/01/2016

יצא טעים ! דקה לפני שלב ההפיכה חיממתי מחבת נוספת והפכתי לתוכה את העוגה ובסוף פשוט החלקתי לתוך צלחת הגשה

foodisgood

30/12/2015

היי עלוית,
כן, מדובר בשקית אבקת אפייה, 10 גרם.

עלוית

24/12/2015

הי האם באבקת אפיה הכוונה לשקית של 10ג״ר?

לימורי

18/12/2015

יצא לי מהמם טעים טעים תודה

foodisgood

09/11/2015

היי שירלי,
בהחלט כדאי להוסיף קינמון לתפוחי העץ, זה יעשיר את טעם העוגה וייתן לה ריח מדהים.

שירלי

07/11/2015

האם אתה ממליץ להוסיף מעט קינמון כאשר מטגנים את התפוחים עם הסוכר ?

foodisgood

14/09/2015

היי ורד,
הופכים את העוגה פעם אחת על המחבת ובפעם השנייה לצלחת הגשה.
את יכולה לבחור אם להפוך פעם שלישית כדי שהתפוחים יהיו למעלה.

היי לילך,
אין סיבה שהעוגה תידבק לצלחת, ככל הנראה היית צריכה להשאיר את העוגה במחבת עוד מספר שניות.

רחל

14/09/2015

הכנתי 2 עוגות כאלה. אחת פרווה (עם מרגרינה) עם רוטב קרמל למעלה. ועוד אחת חלבית עם קצפת וסוכר מוקצפים מעל העוגה. יצא מעולה

לילך

13/09/2015

איך הופכים את העוגה?
בניסיון להפוך לתוך צלחת היא נדבקה לצלחת…

לליבי:

12/09/2015

אני המרתי את הקמח ל2 כפות קמח שקדים, כף קמח טפיוקה ושתי כפות קמח קונדיטור ללא גלוטן והוספתי חצי כפית משפר אפיה קסנטן גם. במקום הסוכר אפשר דבש או סילאן. יצא טעים!

ליבי

11/09/2015

שלום. אצנו בבית המאכלים ללא מוצרי חלב וגלוטן וסוכר יש משהו אחר (תחליף) במקום קמח וסוכר?
ליבי

יפה

10/09/2015

הכנתי את העוגה והיא היתה מצוינת. קלה ומהירה להכנה וממש טעימה

ורד

10/09/2015

כמה פעמים להפוך? לפי המתכון בהתחלה התפוחים למטה, כשמזהיב הופכים, וכשמכבים שוב הופכים? התפוחים צריכים להיות למטה בסוף? התמונה הם למעלה

foodisgood

10/09/2015

היי הדר,
לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן.
לעוגה פרווה החליפי את החמאה במחמאה.

הדר

10/09/2015

אשמח לדעת אם אפשר להחליף לשמן? אם כן כמה?

foodisgood

10/09/2015

היי אורטל,
לא ניתן להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח כיוון שכמות הקמח במתכון הזה היא קטנה ולכן העוגה לא תתפח כמו שצריך.

היי מירב,
לא כדאי להמיר את החמאה בשמן במתכון הזה כיוון שהחלפת החמאה בשמן תשנה את מרקם העוגה. תוכלי לנסות להמיר את החמאה במחמאה.

מירב

10/09/2015

הי, במה אפשר להחליף את החמאה לפרווה? אפשרי עם שמן קנולה?

אורטל סויסה

10/09/2015

יש אפשרות לקמח אוסם (קמח תופח) במקום קמח ואבקת אפייה? ואם כן כמה כוסות?

foodisgood

10/09/2015

היי חנה,
העוגה יוצאת יחסית רכה, אך לא גבוהה כמו עוגה שנאפתה בתנור.
ההכנה במחבת בינונית סטנדרטית.

חנה שינדר

10/09/2015

גאוני, האם העודה יוצאת רכה? באיזה גודל המחבת?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00