FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

עוגת תפוחים על המחבת ב-10 דק'

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של תמי גוגו לעוגת תפוחי עץ טעימה וקלה להכנה. את העוגה מכינים על המחבת בלבד, מבלי להדליק תנור כלל. 10 דקות בלבד ויש לכם עוגה מעולה לראש השנה או לכל יום אחר.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 5 דקות

    10 דקות

    15 דקות

  • 6 פרוסות עוגה גדולות

מצרכים למתכון

2 ביצים

4 כפות סוכר

50 גרם חמאה מומסת

1 אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

5 כפות קמח

2-3 כפות שמן

2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות דקות

1 כף סוכר

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב ביצים, 4 כפות סוכר, תמצית וניל, חמאה ואבקת אפייה לבלילה אחידה.

נמשיך בערבוב ונוסיף לקערה גם את הקמח, נטרוף עד לבלילה חלקה ללא גושים.

נשמן מחבת ובה נטגן את פרוסות תפוחי העץ יחד עם כף סוכר. נטגן כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב בעדינות ונעביר ללהבה נמוכה.

את בלילת העוגה ניצוק מעל לתפוחי העץ במחבת ניישר ונסדר, נכסה במכסה ונמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתחתית מזהיבה.

כשתחתית העוגה מזהיבה נהפוך את העוגה בזהירות לצד שני ונבשל על להזהבת התחתית.

לאחר כמה דקות על המחבת עוגת תפוחי העץ שלנו מוכנה, נכבה את הגז ונהפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.

נבזוק אבקת סוכר ונגיש את העוגה לאחר צינון קל.

עוגה נהדרת שניתן להכין גם עם בננות, תותים או אפרסקים.

זה המתכון הכי טוב לעוגת תפוחי עץ >> עוגת תפוחים מנצחת!

עוד עוגות שתאהבו:

  1. עוגת תפוזים
  2. עוגת מייפל
  3. עוגת ביסקוויטים
  4. עוגת שוקולד
  5. עוגת גבינה

36 דירוגים וחוות דעת

זהר

לא מבין איך יצא טעים אם שמתם שקית אבקת אפייה על 5 כפות קמח….לי יצא טיפה מלוח…הכוונה ניראה לי לכפית אבקת אפיה.
דבר נוסף…לא צריך להכניס לתנור כדי שיאפה למעלה…פשוט…על מחבת ה 24 שמים כמכסמ מחבת 28…יוצא 10….
נראה שקצת קינמון יוסיף המון. העוגה יוצאת טעימה חבלז.

אנסטסיה

היי הכנתי כבר פעם אחד ויצאה פשוט מושלם אני רוצה לעשות שוב פעם אבל נתקעתי בלי קמח רגיל יש לי רק קמח מלא העם זה עדיין יצא טוב והכמויות הם אותם כמויות?

דורין

מה אפשר לשים במקום חמאה?
אנחנו לא אוהבים.

היי יובל,
אפשר לאפות בתנור (עם גוף החימום התחתון), אפשר גם להפוך על מחבת נוספת.

יובל מור

אפשר במקום להפוך את העוגה כדי שלא תהרס אפשר להכניס אותה לתנור רק כדי שתאפה בצד שלא הפכתי?

א

אפשר להחליף תפוחים באגסים?

רונית

היי איך מדפיסים מתכונים?
לא מוצאת אופציה כזאת באתר
תודה

היי אייל,
גודל המחבת 26.

היי לי,
ככל הנראה השתמשת במחבת קטנה מידי,
תוכלי תמיד לנסות ולחמם מחבת נוספת ולהפוך לתוכה את העוגה.

אייל

שאלה מה גדול המחבת? תודה

לי

הי, יצא טעים מאוד אך התפרק לגמרי כשניסיתי להפוך. החלק התחתון היה שחום ומוזהב, החלק העליון היה נוזלי וזה חירבש את הכל. עצות וטיפים לאיך להרים בצורה נכונה?

היי לימור,
לא כדאי להכפיל כמויות כי את העוגה מכינים על המחבת.
ניתן להכין בתנור ולהכפיל כמויות.

לימור

היי אם אני רוצה שתצא גבוהה כמו בתנור אפשר להכפיל כמויות של הבלילה?

היי קרינה,
בהחלט ניתן להכין את העוגה עם פירות אחרים, כ-300 גרם מכל פרי שתבחרי.
פירות מומלצים: שזיפים, משמשים, בננות, תותים, אפרסקים ועוד..
פירות הדר פחות מומלצים בגלל כמות הנוזלים שעלולה לגרום לעוגה להתפרק.

קרינה

היי אם להכין את העוגה עם פירות אחרים מהי הכמות לשים למתכון?כמה בננות לשים? או האם מותר לשים קיווי או תפוזים או קלמנטינות ומהי הכמות וכמה זמן לטגן צריך?
מאוד רוצה להכין את המתכון תודה.

לאה

אייך יודעים שהפירות הושחמו?

לאה

יש לשים לב שבגירסת ההדפסה מסיבה כל שהיא נשמט סעיף 4 באופן ההכנה.
אדרג לאחר סיום ההכנה

יהודיתי

יצא טעים ! דקה לפני שלב ההפיכה חיממתי מחבת נוספת והפכתי לתוכה את העוגה ובסוף פשוט החלקתי לתוך צלחת הגשה

היי עלוית,
כן, מדובר בשקית אבקת אפייה, 10 גרם.

עלוית

הי האם באבקת אפיה הכוונה לשקית של 10ג״ר?

לימורי

יצא לי מהמם טעים טעים תודה

היי שירלי,
בהחלט כדאי להוסיף קינמון לתפוחי העץ, זה יעשיר את טעם העוגה וייתן לה ריח מדהים.

שירלי

האם אתה ממליץ להוסיף מעט קינמון כאשר מטגנים את התפוחים עם הסוכר ?

היי ורד,
הופכים את העוגה פעם אחת על המחבת ובפעם השנייה לצלחת הגשה.
את יכולה לבחור אם להפוך פעם שלישית כדי שהתפוחים יהיו למעלה.

היי לילך,
אין סיבה שהעוגה תידבק לצלחת, ככל הנראה היית צריכה להשאיר את העוגה במחבת עוד מספר שניות.

רחל

הכנתי 2 עוגות כאלה. אחת פרווה (עם מרגרינה) עם רוטב קרמל למעלה. ועוד אחת חלבית עם קצפת וסוכר מוקצפים מעל העוגה. יצא מעולה

לילך

איך הופכים את העוגה?
בניסיון להפוך לתוך צלחת היא נדבקה לצלחת…

לליבי:

אני המרתי את הקמח ל2 כפות קמח שקדים, כף קמח טפיוקה ושתי כפות קמח קונדיטור ללא גלוטן והוספתי חצי כפית משפר אפיה קסנטן גם. במקום הסוכר אפשר דבש או סילאן. יצא טעים!

ליבי

שלום. אצנו בבית המאכלים ללא מוצרי חלב וגלוטן וסוכר יש משהו אחר (תחליף) במקום קמח וסוכר?
ליבי

יפה

הכנתי את העוגה והיא היתה מצוינת. קלה ומהירה להכנה וממש טעימה

ורד

כמה פעמים להפוך? לפי המתכון בהתחלה התפוחים למטה, כשמזהיב הופכים, וכשמכבים שוב הופכים? התפוחים צריכים להיות למטה בסוף? התמונה הם למעלה

היי הדר,
לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן.
לעוגה פרווה החליפי את החמאה במחמאה.

הדר

אשמח לדעת אם אפשר להחליף לשמן? אם כן כמה?

היי אורטל,
לא ניתן להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח כיוון שכמות הקמח במתכון הזה היא קטנה ולכן העוגה לא תתפח כמו שצריך.

היי מירב,
לא כדאי להמיר את החמאה בשמן במתכון הזה כיוון שהחלפת החמאה בשמן תשנה את מרקם העוגה. תוכלי לנסות להמיר את החמאה במחמאה.

מירב

הי, במה אפשר להחליף את החמאה לפרווה? אפשרי עם שמן קנולה?

אורטל סויסה

יש אפשרות לקמח אוסם (קמח תופח) במקום קמח ואבקת אפייה? ואם כן כמה כוסות?

היי חנה,
העוגה יוצאת יחסית רכה, אך לא גבוהה כמו עוגה שנאפתה בתנור.
ההכנה במחבת בינונית סטנדרטית.

חנה שינדר

גאוני, האם העודה יוצאת רכה? באיזה גודל המחבת?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.