FoodisGood

פרגיות ברוטב • תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה מעולה

אם חשקה נפשכם בתבשיל פרגיות מוצלח – המתכון הזה בול בשבילכם! מתכון קל מאוד שתמיד מצליח לפרגיות ברוטב עם תפוחי אדמה ופלפל אדום. מגישים את התבשיל לצד אורז לבן / פירה / קוסקוס / חלה טרייה.

זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 800 גרם פרגיות ללא עצם (4-5 חתיכות)
  • 2 בצלים גדולים – קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית כמון, 1 כפית אבקת מרק עוף, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
    1 פלפל אדום – קוביות קטנות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • מים רותחים לכיסוי הפרגיות

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר סוטאז' ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
  2. מוסיפים פלפל אדום, את התבלינים ואת הפרגיות ומקפיצים הכל כ-6 דקות על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפרגיות ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים עם מכסה ומבשלים כ-15 דקות.
  4. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מוסיפים לתבשיל ומוודאים שיש מספיק מים שמכסים את תפוחי האדמה, אם לא, מוסיפים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים שוב להבה מבשלים עוד 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. ניתן לבשל עם מכסה לשמירה על הרוטב או לצמצם נוזלי על ידי הסרת המכסה.

עוד מתכוני פרגיות מומלצים:

לביבות • 20+ מתכונים מומלצים!

הכינו את המחבת (או את התנור אם זה הקטע שלכם) ותתכנו ליהנות מטירוף הלביבות! הכנו לכם מגוון עצום של מתכונים ורעיונות להכנת לביבות בכל הטעמים!

פרגיות במרינדה • 5 מתכונים נבחרים

המרינדה הופכת מנת פרגיות פשוטה למלאה בטעמים. כמובן שמומלץ להשרות כמה שיותר זמן, אבל אם אין לכם זמן, אפילו חצי שעה של השרייה תספיק! הנה כמה מתכונים מעניינים לפרגיות במרינדות שונות.

9 טיפים מנצחים להכנת פסטה מושלמת

רוצים ללמוד איך להכין פסטה מושלמת? מתי להוסיף את המלח וכמה מים בדיוק צריך להוסיף לפסטה? 9 הטיפים בכתבה יהפכו אתכם למומחי פסטה, היכנסו!

דילוג לתוכן