FoodisGood

אסאדו בסיר • תבשיל אסאדו מדהים בבצל, גזר ופטריות

לבשר האסאדו מרקם ייחודי וטעם שיש רק לו! הוא נהדר בבישול ארוך וביחד עם שאר הירקות והסילאן מתקבל תבשיל מאוד מוצלח שישמש אתכם בשבתות ובחגים קבוע!

זמן עבודה: 30 דקות | זמן בישול כולל: 

מצרכים:

  • 4-5 נתחי אסאדו חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 כפות שמן
  • 4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • 2 גזרים פרוסים
  • 7 שיני שום שלמות קלופות
  • פטריות טריות פרוסות – חבילה שלמה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כף סילאן
  • כפית מלח – או יותר אם אוהבים
  • כפית פלפל שחור
  • מים רותחים לכיסוי התבשיל

הוראות הכנה:

  1. נשתמש בסיר גדול וכבד ובו נטגן את נתחי האסאדו ב-3 כפות השמן, כדקה מכל צד, רק לסגירתם.
  2. נוציא את נתחי האסאדו לצלחת ונכניס לסיר את שאר מצרכי המתכון מלבד תפוחי האדמה, נטגן כ-4 דקות.
  3. עכשיו נוסיף את נתחי האסאדו חזרה לסיר, נוסיף גם את תפוחי האדמה ונמלא במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.
  4. נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-3 וחצי שעות, או עד שהבשר רך, שימו לב לנענע בעדינות את הסיר מידי פעם.
  5. בשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.

טיפים חשובים להצלחת האסאדו:

  • השתמשו בסיר סוטאז' רחב וכבד לפיזור מיטבי של החום והצלחת התבשיל.
  • הירקות המצוינים במתכון מאוד מומלצים וכל ירק מוסיף טעם עמוק יותר לתבשיל, אבל אם אין אחד מהירקות זה בסדר גמור.
  • אל תוותרו על הסילאן – הוא מוסיף טעים נפלא לתבשיל ולא ניתן להשתמש בדבש במקומו.
  • היו סבלניים, בשר אסאדו צריך בישול ארוך אבל לבסוף מתקבל תבשיל באמת מוצלח!
  • שימו לב לכמות המים בסיר, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים במהלך הבישול, אם המים יורדים לכמות מזערית הוסיפו ככוס מים רותחים והמשיכו בבישול.
  • אם אתם לא אוהבים הרבה רוטב אפשר בהחלט לצמצם נוזלים לקראת סוף הבישול ע"י פתיחת המכסה.
  • הגישו את האסאדו עם אורז לבן / פירה / פולנטה.

עוד מתכוני בשר לארוחה מושקעת

5 מנות ראשונות אפויות לשבת

עוד שבת בפתח ואנחנו תמיד שמחים לשתף אתכם במתכונים ורעיונות לארוחת השבת. הפעם – אספנו 5 מנות ראשונות מעניינות שמכינים בקלות בתנור. תיהנו 🙂

5 סלטים מעניינים שכדאי להכין השבת

אם יש דבר שחובה לרענן בשולחן השבת שלנו זה סלט! בין אם יש לכם מספר רב של סלטים על שולחן השבת או אולי רק כמה בודדים, בכל מקרה, תמיד כיף לשנות ולגוון.

פסטה תרד חלומית עם שום ופרמז'ן

אם אתם מחפשים מנה מפנקת במינימום עבודה ובתקציב נמוך – לפניכם המתכון המושלם! פסטה תרד עם שום ופרמז'ן בטעם נפלא. אל תפחדו להוסיף למנה את הטאץ' האישי שלכם ולשדרג אותה עם קוביות סלמון, גבינות אהובות, אפונה או כל תוספת אחרת שתרצו.

מוקפץ סלמון וכרובית בריא ומהיר

מתכון מהיר ובריא למוקפץ של סלמון וכרובית, מנה עשירה בטעמים, מוכנה תוך 30 דקות, עם דג פריך וכרובית. מושלם לארוחות משפחתיות או ימי השבוע העמוסים.

טאג'ין מרוקאי • טאג'ין עוף חגיגי עם פירות יבשים

תבשיל חגיגי של עוף עם פירות יבשים שנוהגים להגיש בערבי שישי, אירועים חגיגיים וגם בט"ו בשבט.
הבישול המסורתי נעשה בטאג'ין אבל גם שימוש בסיר עם תחתית עבה יביא לתוצאה מעולה.
להשלמת המנה מכינים קוסקוס ביתי מהיר וטעים.

מאפינס דובדבנים בריא • טבעוני וללא גלוטן

עונת הדובדבנים קצרה ואת המאפינס הזה אתם חייבים להספיק להכין כשהדובדבנים עוד מתוקים. מתכון נהדר שעושה שימוש ברכיבים טבעיים ובריאים. מתאים לטבעוניים, צמחוניים וגם ללא גלוטן.

דילוג לתוכן