FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

טאג'ין מרוקאי • טאג'ין עוף חגיגי עם פירות יבשים

תבשיל חגיגי של עוף עם פירות יבשים שנוהגים להגיש בערבי שישי, אירועים חגיגיים וגם בט"ו בשבט. הבישול המסורתי נעשה בטאג'ין אבל גם שימוש בסיר עם תחתית עבה יביא לתוצאה מעולה. להשלמת המנה מכינים קוסקוס ביתי מהיר וטעים.

מתכון לטאג'ין מרוקאי

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שקדים טבעיים חתוכים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • קמצוץ זעפרן
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כפיות זרעי כוסברה כתושים
  • 6 ירכי עוף חתוכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
  • 1 ליטר מים או מרק עוף
  • 6 שזיפים מיובשים או תמרים
  • 10 משמשים מיובשים, פרוסים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית תערובת תבלינים "ראס אל חנות"
  • מלח ופלפל שחור

לקישוט:

  • אפונה מאודה
  • פירות יבשים לפי הטעם
  • כוסברה קצוצה
  • שמשום

מתכוני קוסקוס להגשת הטאג'ין:

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת כבדה וקולים קלות את השקדים.
  2. מוסיפים בצל ושום, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצל מתחיל להשחים.
  3. מוסיפים ג'ינג'ר, זעפרן, מקלות קינמון וזרעי כוסברה.
  4. מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים ומטגנים חמש דקות.
  5. יוצקים מרק או מים עד לכיסוי העוף ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך שעה או עד שהעוף רך.
  7. מוסיפים פירות יבשים ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.
  8. מערבבים בקערית דבש, תערובת התבלינים, מלח ופלפל שחור.
  9. מוסיפים לתבשיל, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  10. טועמים ומתקנים את התיבול.
  11. אם התבשיל נוזלי מידי, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה מספר דקות.
  12. מקשטים עם אפונה מאודה, פירות יבשים נוספים, עלי כוסברה ושומשום ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים חגיגיים עם פירות יבשים:

אוהבים את המטבח המרוקאי? אל תפספסו!

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *