אורז בשיטת הספגטי עם פיצוחים בסילאן

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

מתכון לאורז המבושל בשיטת הספגטי (שיטה שמבטיחה אורז אחד אחד). את האורז מגישים עם פיצוחים ופירות יבשים מקורמלים בסילאן ומתקבלת תוספת חגיגית וטעימה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה 5 דקות

    1 שעה 45 דקות

  • 8 סועדים

מצרכים למתכון

לאורז בשיטת הספגטי

מים רותחים 3/4 גובה הסיר

2 כוסות אורז עדיף בסמטי

שן שום קלופה

2 כפות שמן

כף מלח

לצורה - תבנית סיליקון מעוצבת

לפיצוחים ופירות יבשים

3 בצלים פרוסים דק

שמן לטיגון

שקדים קלויים

אגוזי מלך קלויים

אגוזי קשיו קלויים

צימוקים

חמוציות

שזיפים מיובשים

משמשים מיובשים

3 כפות סילאן

קורט קינמון

קמצוץ מלח

מעט פלפל שחור

מעט כמון

הוראות הכנה

הכנת אורז בשיטת הספגטי

תחילה נשרה את האורז בקערה גדולה עם מים ומלח במשך חצי שעה.

נשטוף היטב ונסנן את האורז.

נרתיח סיר עם מים, כאשר מגיע לרתיחה נוסיף את האורז עם שום, שמן ומלח.

נרתיח במשך 7-10 דקות על להבה גבוהה, נבדוק שהאורז מוכן ונסנן היטב.

להכנת "עוגת אורז" נעביר את האורז בעודו חם לתבנית סיליקון משומנת ונהדק היטב, נניח לכדקה ואז נהפוך על צלחת הגשה.

הכנת התוספת

את האגוזים הקלויים נקצוץ גס.

את הפירות היבשים נחתוך לקוביות.

במחבת רחבה וכבדה נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה.

נוסיף למחבת את האגוזים והפירות היבשים ונערבב קלות.

נוסיף את שאר מצרכי המתכונן, נערבב היטב ונבשל הכל עד אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל גוון זהוב.

נפזר את הפיצוחים והפירות היבשים עם גבי האורז ונגיש חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00