אם אתם מחפשים מנה מפנקת במינימום עבודה ובתקציב נמוך – לפניכם המתכון המושלם! פסטה תרד עם שום ופרמז'ן בטעם נפלא. אל תפחדו להוסיף למנה את הטאץ' האישי שלכם ולשדרג אותה עם קוביות סלמון, גבינות אהובות, אפונה או כל תוספת אחרת שתרצו.
מתכון לפסטה ברוטב תרד
זמן עבודה: 15 דקות | כלים מיוחדים: מחבת עמוקה וגדולה, מעבד מזון לטחינת הרוטב.
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- חבילת עלי תרד או בייבי תרד (250 גר')
- 1/2 כוס גבינה פרמז'ן מגוררת (ועוד להגשה)
- חבילת ספגטי מבושל (אפשר להחליף בסוגי פסטה אחרים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה וגדולה על אש בינונית.
- מוסיפים שום ומטגנים כדקה לריכוך השום, אך לא להשחמה.
- מוסיפים למחבת תרד ומאדים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מעבירים לקערה לצינון.
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, כשהספגטי מוכן שומרים כוס ממי הבישול בצד ואת השאר מנקזים.
*חשוב מאוד לשמור את מי בישול הפסטה, זה חלק מהרוטב ואי אפשר בלי המים הללו. - טוחנים את תערובת התרד במעבד מזון יחד עם גבינת הפרמז'ן וחצי כוס ממי בישול הפסטה. טוחנים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, אם יש צורך – מוסיפים עוד רבע כוס מי פסטה בכל פעם, עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מחזירים את הרוטב חזרה למחבת הבישול ומוסיפים פנימה את הספגטי, מערבבים ומחכים שהמנה תתחמם, טועמים תיבול ומתקנים לפי הצורך.
- מגישים חם עם גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.
טיפים למנה מוצלחת:
- עם השום יש לעבוד מהר וברגע שהוא מתרכך להמשיך במתכון, לא לחכות כי שום נשרף מהר.
- המתכון עובד הכי טוב עם תרד טרי, אבם יעבוד גם עם תרד קפוא, כשהוא מופשר וסחוט היטב מנוזלים.
- אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר פשוט – יש לטחון את התרד מראש עם מי הבישול ולא בשלבים.