מתכון לפסטה פרימוורה בסיר אחד. מכניסים פסטה לסיר בישול רחב, מוסיפים שלל ירקות, מבשלים ומקבלים ארוחה טעימה בסיר אחד וב- 10 דקות בישול בלבד! פסטה פרימוורה היא מנת פסטה איטלקית קלאסית שמציינת את בואו של האביב.
מתכון לפסטה פרימוורה
מצרכים:
- 4 כוסות מרק ירקות (רק הנוזלים), או 4 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק (עוף / בצל)
- 225 גרם פסטה לנגוויני או פסטה שהבישול שלה בין 9-11 דקות.
- 1 בצל קטן חתוך דק
- 1/2 ק"ג ברוקולי, חתוכים לפרחים גדולים (כ-2 כוסות)
- 700 גרם אספרגוס. ללא החלק התחתון, חתוכים לאורך של כ- 5 ס"מ
- 110 גרם פטריות שמפיניון חתוכות (כ 1 כוס)
- 4 שיני שום גדולות, כתושות
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי כתוש (או בהתאם לחריפות שאוהבים)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כוס אפונה קפואה
- 1 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- מלח ופלפל נוספים לפי הטעם
- גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מכניסים ציר מרק, פסטה, בצל, ברוקולי, אספרגוס, פטריות, שום, פלפל צ'ילי, מלח, פלפל ושמן זית ומביאים לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים מערבבים את הפסטה והירקות בסיר, בעזרת מלקחים ארוכים. ממשיכים לערבב כל הזמן, כדי שהפסטה לא תידבק.
- אחרי 7 דקות מוסיפים אפונה, פטרוזיליה, שמנת מתוקה, פרמזן ולימון וממשיכים לערבב ולבשל במשך 2 דקות נוספות.
- מסירים מהאש ונותנים לפסטה לנוח כמה דקות כדי להתקרר. הרוטב ימשיך להתעבות בזמן הזה.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת מעל ומגישים חם.
בתאבון!