FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון לפסטה פרימוורה בסיר אחד בלבד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון לפסטה פרימוורה בסיר אחד. מכניסים פסטה לסיר בישול רחב, מוסיפים שלל ירקות, מבשלים ומקבלים ארוחה טעימה בסיר אחד וב- 10 דקות בישול בלבד! פסטה פרימוורה היא מנת פסטה איטלקית קלאסית שמציינת את בואו של האביב.

מתכון לפסטה פרימוורה

מצרכים:

  • 4 כוסות מרק ירקות (רק הנוזלים), או 4 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק (עוף / בצל)
  • 225 גרם פסטה לנגוויני או פסטה שהבישול שלה בין 9-11 דקות.
  • 1 בצל קטן חתוך דק
  • 1/2 ק"ג ברוקולי, חתוכים לפרחים גדולים (כ-2 כוסות)
  • 700 גרם אספרגוס. ללא החלק התחתון, חתוכים לאורך של כ- 5 ס"מ
  • 110 גרם פטריות שמפיניון חתוכות (כ 1 כוס)
  • 4 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי כתוש (או בהתאם לחריפות שאוהבים)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס אפונה קפואה
  • 1 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • מלח ופלפל נוספים לפי הטעם
  • גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול מכניסים ציר מרק, פסטה, בצל, ברוקולי, אספרגוס, פטריות, שום, פלפל צ'ילי, מלח, פלפל ושמן זית ומביאים לרתיחה.
  2. ברגע שהמים רותחים מערבבים את הפסטה והירקות בסיר, בעזרת מלקחים ארוכים. ממשיכים לערבב כל הזמן, כדי שהפסטה לא תידבק.
  3. אחרי 7 דקות מוסיפים אפונה, פטרוזיליה, שמנת מתוקה, פרמזן ולימון וממשיכים לערבב ולבשל במשך 2 דקות נוספות.
  4. מסירים מהאש ונותנים לפסטה לנוח כמה דקות כדי להתקרר. הרוטב ימשיך להתעבות בזמן הזה.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת מעל ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני פסטה טעימים במיוחד!

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email