FoodisGood

עוגיות בוטנים כשרות לפסח • מתכון קלאסי מנצח

עוגיות בוטנים הן עוגיות קלאסיות של חג פסח, בעצם, אי אפשר לדמיין את חג הפסח בלעדיהן. המפתח לעוגיות בוטנים מושלמות הוא הקצפה נכונה של כל המרכיבים. המתכון הזה לעוגיות בוטנים לפסח מהיר וקל להכנה, ומניב תוצאות טעימות במיוחד.

זמן עבודה: 15 דקות

מצרכים:

  • 2 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות יין אדום
  • 1+1/2 כוסות בוטנים קלויים טחונים
  • 1/2 כוס קמח שקדים / קוקוס
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מקציפים סוכר וביצים למשך 3 דקות, הקצפה מהירה עד לקצף תפוח ובהיר.
  3. לקצף הביצים מוסיפים תמצית וניל ויין אדום ומקציפים עוד קצת לאיחוד.
  4. מוסיפים בוטנים טחונים, קמח שקדים, סוכר וניל וקינמון ומערבבים לכדי בצק דביק מאוד.
  5. מעבירים את בלילת העוגיות לשקית זילוף ומזלפים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, שומרים על רווח כי העוגיות מתרחבות בתנור.
  6. אופים בתנור החם למשך 12-15 דקות, העוגיות מוכנות כשהן שחומות באופן שווה.
  7. מצננים על השיש כ-20 דקות ונהנים. בתאבון!

עוד עוגיות כשרות לפסח שכדאי לנסות

עוגיות מייפל פקאן ממכרות שמכינים בקלות

יש שיאמרו שמדובר בעוגיות המושלמות בעולם :) אם בא לכם ליהנות מהן, בטח תשמחו לגלות שהן מאוד קלות להכנה! עוגיות מייפל פקאן ממכרות שבאופן מפתיע מאוד טעימות דווקא עם גבינת שמנת טבעית.

עוגיות מרשמלו מטריפות

רוצו מהר למטבח להכין את העוגיות המטריפות הללו! המרשמלו הופך לרך ודביק ונותן לעוגיות מרקם וטעם מיוחד. ילדים עפים עליהן, מבוגרים גם!

דילוג לתוכן