כשהחורף מגיע והתפוזים מלאים במיץ מתוק מתוק זה בדיוק הזמן המושלם להכין עוגיות תפוזים שימלאו את הבית בניחוח מתקתק. המתכון שלנו מאוד קל – פשוט לשים את כל המצרכים לכדי בצק חלק, מעצבים עוגיות, אופים ונהנים!
10 דקות עבודה | 25 דקות אפייה
מצרכים:
- 2 ביצים
- 1 כוס תה כהה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- גרידת קליפה מתפוז אחד
- מיץ סחוט מתפוז אחד
- 3-3.5 כוסות קמח
הוראות הכנה:
- את כל מרכיבי העוגיות לשים היטב עד שמתקבל בצק רך. מתחילים עם 3 כוסות קמח ורק אם הבצק רך מידי ולא ניתן לקחת ממנו חתיכה מוסיפים עוד קמח.
- מהבצק לוקחים חתיכות בגודל אגוז ומגלגלים אותן,
- מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווחים.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות.
- כשהעוגיות חמאות אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר.