רוצו מהר למטבח להכין את העוגיות המטריפות הללו! עוגיות שוקולד מרשמלו במרקם מושלם, המרשמלו הופך לרך ודביק ונותן לעוגיות הללו מרקם וטעם מיוחד. ילדים עפים עליהן, מבוגרים גם!
זמן עבודה: 15 דקות | 25 עוגיות
מצרכים:
- 110 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- 100 גרם סוכר לבן
- 90 גרם סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 40 גרם אבקת קקאו
- 160 גרם קמח לבן
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 60 גרם מיני מרשמלו
- 100 גרם שברי שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים שני מגשי תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר לבן וחום עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים וניל וביצה ומקציפים קלות, רק עד לאיחוד.
- לאחר מכן, מוסיפים אבקת קקאו, קמח וסודה לשתייה. מקציפים עד שנוצר בצק רך. מוסיפים לבצק מרשמלו, ושברי שוקולד ומערבבים מעט בעזרת כף.
- מבצק העוגיות יוצרים כדורים קטנים (כ-1.5 כפות לכל עוגייה), מניחים על מגש את הכדורים המוכנים, מוודאים שיש מספיק רווח בין עוגייה לעוגייה.
- מפזרים מעט מלח מעל לעוגיות ואופים כ-10-11 דקות.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן התקרר לפחות 15 דקות על המגש בטמפרטורת החדר.