מחפשים מתכון מושלם לעוגיות שוקולד מושלגות? המתכון הזה יעשה את העבודה! עוגיות מושלגות וחגיגיות, לחות וממכרות עם מרקם רך מבפנים ושכבה קראנצ'ית של סוכר מבחוץ. כשהן נאפות, הבצק תופח ובצק השוקולד מציץ מבעד לסדקים הקטנים ויוצר קמטים מקומטים מתחת לסוכר הלבן. העוגיות הללו נהדרות לאירוח בחגים ובשבתות וגם סתם כך כפינוק של אמצע שבוע.
זמן עבודה: 20 דקות | 50 עוגיות
מצרכים:
- 1 כוס אבקת קקאו טבעית, לא ממותקת
- 1 + 1/2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 4 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 כפות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- לציפוי העוגיות – 1 כוס אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- בקערת מערבל עם וו הקצפה (או ביד עם כף עץ) מקציפים יחד אבקת קקאו, סוכר ושמן עד שהם מתאחדים לבצק מבריק, גרגירי וכהה.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים במשך 30 שניות בין כל אחת.
- מוסיפים את הווניל ומקציפים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח. שופכים לתוך תערובת הקקאו ומערבבים במהירות נמוכה רק עד לאיחוד.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומצננים למשך 4 שעות במקרר, או למשך הלילה.
- את אבקת הסוכר מכינים בקערה נמוכה – היא צריכה להיות מוכנה לגלגול כדורי הבצק.
- בעזרת כפית גורפים גושים מעוגלים מהבצק הקר ומגלגלים אותם לכדורים בגודל 2.5 ס"מ בעזרת הידיים. מגלגלים בכל פעם 5 כדורים בלבד ומיד מגלגלים אותם באבקת סוכר ומניחים בתבנית (יש למור על רווחים).
- אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 10-13 דקות.
- מניחים להתקרר על השיש. ניתן לפדר בעוד אבקת סוכר לפני ההגשה.
טיפים לעבודה עם בצק עוגיות מושלגות
הבצק של העוגיות המושלגות הוא בצק דביק במיוחד, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעצב את העוגיות ולעבוד נכון עם הבצק הדביק הזה, כדי שתקבלו את הצורה המושלמת לעוגייה:
- צננו את הבצק לפחות 4 שעות לפני עיצוב העוגיות, זה באמת עוזר.
- עבדו מהר ושטפו ידיים בין כל מגש שנכנס לתנור.
- גלגלו כמה כדורי בצק עוגיות בבת אחת ואז גלגלו אותם בסוכר יחד כדי לחסוך בזמן ולמנוע מהבצק להפשיר.
לשדרוג עוגיות מושלגות ניתן להוסיף:
- כוס שבבי מיני שוקולד צ'יפס.
- כוס דובדבנים מיובשים או חמוציות קצוצות גס.
- 1/2 כפית תמצית תפוזים.
- מעט אבקת קינמון לאבקת הסוכר.
איך להקפיא עוגיות שוקולד מושלגות?
העוגיות הללו מתאימות מאוד להקפאה בין אם הן אפויות או לא.
- הקפאה לפני אפייה: מקפיאים את כדורי הבצק הלא אפויים, ללא אבקת סוכר, בשכבה אחת על תבנית עד שהם מוצקים, ואז מעבירים לשקית הקפאה או קופסה. לאפיית העוגיות – מפשירים את הכדורים כמה דקות על השיש בזמן שהתנור מתחמם ואז מגלגלים באבקת סוכר ואופים. אולי תצטרכו להוסיף עוד דקה או שתיים לאפייה.
- להקפאת העוגיות לאחר האפייה: יש לצנן אותן היטב בטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן לסדר בקופסה, כאשר בין כל שבה לשכבה מפרידה שכבת נייר אפייה.