בין העוגיות הכי קלות שתכינו בחיים וכמה שהן טעימות! מתכון לעוגיות פיצוחים שמכינים בפחות מ-10 דקות עבודה! מערבבים הכל, מסדרים בתבנית והופ לתנור!
מתכון לעוגיות פיצוחים זריזות
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)
מצרכים:
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 2 חלבונים
- 50 גרם פיסטוקים (טבעי, לא קלוי)
- 120 גרם קשיו חצויים (טבעי, לא קלוי)
- 50 גרם צנוברים (טבעי, לא קלוי)
- 150 גרם שקדים פרוסים
- 4 כפות שומשום
*טיפ: אפשר להשתמש בכל סוגי האגוזים, כל מה שאוהבים, להמיר במידות שוות לאגוז שהחלפתם.
*רעיונות לסוגי אגוזים שיתאימו לעוגיות: אגוזי מלך קצוצים גס, אגוזי לוז חצויים, בוטנים ועוד..
*ניתן להחליף אגוזים גם בפירות יבשים קצוצים גס או דגני בוקר שונים.
הוראות הכנה:
- מתחילים בהקצפה קלה של הביצים עם הסוכר, לא צריך להגזים אפשר להקציף כ-15 שניות עם מזלג.
- מוסיפים לקערה את שאר מצרכי העוגיות ומערבבים היטב.
- מרדפים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף פשוט מוזגים מתערובת העוגיות על גבי נייר אפייה – כל כף זו עוגייה.
- מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות, שימו לב שהן לא משחימות אלא רק מזהיבות.
- מוציאים ומניחים את העוגיות לצינון בטמפרטורת החדר ומכאן לקופסה אטומה (מאחסנים בטמפרטורת החדר ולא במקרר).
בתאבון!
עוגיות נוספות שאסור לכם לפספס: