מבחינתנו – מאפינס תמיד יעשו את העבודה! הם קלים להכנה, ניתנים לגיוון ולרוב עושים שימוש בכל מה שכבר יש לנו במקרר. הפעם נכין מאפינס ברוקולי וגבינות זריז ומוצלח שאין מי שלא אוהב – מתאים לילדים ולמבוגרים. ארוחת ערב זריזה ובריאה שמתאימה בול לאמצע שבוע!
זמן עבודה: 10 דקות | 10-12 מאפינס בינוניים
מצרכים:
- חבילת פרחי ברוקולי קפואים, מופשרים כ-10 דקות על השיש
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
- גביע קוטג'
- 1/2 גביע גבינה לבנה
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (או מוצרלה)
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים למאפינס ומשמנים קלות.
- מערבבים ביצים, גבינות ומלח ופלפל בקערה עד לבלילה אחידה.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי ומערבבים טוב טוב. ניתן לפורר את הברוקולי ולהטמיע בבלילה או לערבב בעדינות ולשמור כמה שניתן על צורת הפרחים.
- בעזרת כף ממלאים מבלילת המאפינס את עטרות הנייר כ-3/4 גובה השקע.
- אופים בתנור למשך כחצי שעה, עד שהמאפינס מזהיבים יפה.
- מוציאים ומצננים, נותנים למאפינס להתייצב בטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן מחלצים מהתבנית.